Smijehom, glazbom i plesom u Varaždinu obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Odlično.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba u četvrtak je prigodnom druženju koje je organizirala Udruga umirovljenika Grada Varaždina u restoranu „KTC Varaždin“ prisustvovala pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić.

Uz predsjednicu Udruge Nevenku Kobal koja je pozdravila sve prisutne, pročelnica Vusić u ime Grada Varaždina zahvalila se umirovljenicima na njihovom doprinosu društvu te istaknula napore Grada Varaždina kako bi starijim osobama osigurali dostojanstven i što kvalitetniji život, a i dalje će podržavati sve što se radi u korist starijih osoba.

Grad Varaždin osigurava brojne pogodnosti za umirovljenike kako bi im omogućio bolju kvalitetu života. Jedna od njih su uskrsnice, za koje je cenzus postavljen na 420 eura, a svakom korisniku isplaćuje se iznos od 50 eura. Ove godine uskrsnice je primilo 3776 umirovljenika, uz 85 nezaposlenih osoba s invaliditetom i 659 korisnika osobne invalidnine. Također, Grad isplaćuje i božićnice, s cenzusom postavljenim na 500 eura, a iznos koji se isplaćuje iznosi 50 eura.

Pored ovih financijskih potpora, Grad Varaždin svim umirovljenicima omogućuje besplatan gradski prijevoz, bez obzira na visinu njihove mirovine, što doprinosi njihovoj mobilnosti i boljem sudjelovanju u svakodnevnim aktivnostima. Osim toga, organizira i besplatni jednodnevni izlet na more, uz plaćen ručak, za umirovljenike čija mirovina ne prelazi cenzus od 800 eura, omogućujući im tako odmor i priliku za ljetno druženje izvan grada.

Međunarodni dan starijih osoba obilježava se od 1991. svake godine 1. listopada kako bi ukazali na važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, a ovo prigodno druženje bilo je ispunjeno smijehom, glazbom i plesom.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije