NK Varteks

DERBI KOLA Varteks u subotu gostuje kod Poleta

Bit će to sraz drugoplasirane i trećeplasirane momčadi lige.

Derbi 8. kola 3. NL Sjever igra se u subotu u Svetom Martin na Muri, gdje Polet dočekuje Varteksa.

Derbi je to ne samo ovog kola, već i jedna od najvažnijih utakmica cijele jeseni, jer igraju drugoplasirani i trećeplasirani. Za razliku od prošle, pa i prošlih nekoliko godina, obrana Bumbara ove sezone djeluje vrlo dobro, da ne ureknemo, čak i odlično.

U užem tandemu su, ispred Banfića, iskusni Matija Katanec i Ivan Ptiček, koji je stigao ove sezone iz Bednje. Ptiček igra odlično cijele sezone, a prije dva tjedna izborio se i za Momčad kola. Istaknuo se ‘Ptica’ i protiv Nedeljanca, gdje su u vrlo teškoj utakmici uspjeli zadržati mrežu netaknutom.

– Bilo je jako teško za igrati, radi terena, što mislim da im je više pasalo njima. Pogotovo je teško igrati te utakmice gdje se samo nabija, ne možeš odigrati po podu i doći naprijed, ali uspjeli smo sačuvati mrežu. Ali bitno da smo mi pokazali da smo karakterna ekipa. Najvažniji je prolaz – istaknuo je Ivan Ptiček.

I čini se da ovo nije pobjeda ove sezone, na mišiće.

– Istina, to je i stvar karaktera. Očito da nam je trener usadio polako da moramo igrati na rezultat. Igramo lijepo, ali i rezultat nije zanemariv, i to je to – skromno će Ptiček.

Čeka nas derbi s Poletom, a prethodio mu je neugodni poraz od Graničara.

– Ušli smo u dobru seriju, koja je prekinuta prošlog tjedna, kada smo izgubili. Ali nema veze, vjerujem da smo iz toga i naučili. Prvenstvo je maraton, a ne šprint. Bit će uspona i padova, a najvažnije jeda se znamo dići. Da se nakon poraza nešto nauči, ponekad je potrebno napraviti korak natrag, za dva naprijed – ističe pouzdani Ptiček.

A i na drugoj strani je obrana Poleta vrlo dobra i čvrsta. U sredini obrane, ispred odličnog Jambresa su Mesarić i Fotak, a od ove sezone i mladi Varaždinac Leon Brlek. Brlek je lani igrao u Kustošiji, za juniore, gdje je stigao iz Varaždina, a od ljeta je u Poletu. Igra za juniore i seniore, a posljednjih nekoliko utakmica je i započeo od prve minute, da bi se na posljednjem susretu i upisao u strijelce te izborio i mjesto u momčadi kola.

– Evo vraćam se od ozljede, a čini se sam sad u dobrom ritmu. Zasad mi je super u ekipi, svi su odlični, dosta učim od njih. Što se tiče gola, našao se na pravom mjestu u pravo vrijeme. Ekipa je odlična, atmosfera je odlična, sigurno i zbog pobjeda, koje smo nanizali – ističe mladi stoper Leon Brlek, koji paralelno igra i za juniorsku i seniorsku ekipu. Ipak, kako se tek vraćao nakon ozljede, to mu je odlično došlo.

Što se tiče Poleta, od Varaždinaca su tamo trenutno iskusni Dino Jambres, stoper Marijan Fotak, bivši napadač Varteksa Mauro Benko. Od bivših Bumbara, ove sezone pojačao ih je i veznjak Danijel Vuković, naravno sve pod paskom Želimir Orehovca, iskusnog trenera koji također sudjeluje u radu stručnog stožera. I mladi Leon Brlek je pet godina proveo u Varteksu, gdje je naučio prve nogometne korake. Tada se još treniralo u Jalkovcu, a najviše pamti trenera Dejana Cara, koji je ostavio snažan dojam.

– Pa da, eto sada u subotu igram protiv kluba u kojem sam naučio prve nogometne korake, i imam neko pozitivno iščekivanje radi toga. Veselim se toj utakmici, ali koncentriran sam na svoju ekipu, i nadam se da ćemo na kraju slaviti – tvrdi mladi Brlek.

Pozna i puno sadašnjih igrača Varteksa, igrao je s Hrženjakom, Možanićem, Havojićem, a ekipu Varteksa prilično cijeni.

– Pojačali su se ove sezone, doveli su cijeli niz odličnih igrača, dosta i mladih, i s pravom kandidiraju za visok plasman. Bit će nam konkurenti za vrh lige, sigurno. Ali moramo biti koncentrirani, fokusirani na naše ciljeve i dati svoj maksimum na terenu – ističe Brlek.

Puno je još međusobnih veza, primjerice i prvotimci Varteksa, Glavica, Telebar, Mihalinec, igrali su u Poletu. A naš Ivan Ptiček je s jednim od najopasnijih igrača Nino Pataftom igrao u Međimurju. I ove sezone nastavlja golgeterski niz, zabio je čak 13 golova, u sedam kola.

– Da, dobro se poznamo, a igrao sam i jednu prijateljsku utakmicu, ide ga i gol u zadnje vrijeme. Odličan je igrač, ali to će biti veća motivacija za nas, da budemo koncentrirani, i da spriječimo sve njihove opasne igrače, na samo Pataftu – smatra stoper Varteksa.

Što se tiče motivacije, nje u redovima Varteksa ne nedostaje, posebno kada se zna da već neko vrijeme Bumbari nisu slavili protiv Poleta.

– Znamo ih kao prijatelje, kao suigrače iz proteklih dana, dobro se poznamo, i mi znamo njih, i oni znaju nas. Dugo godina su u vrhu, imaju stoga i taj pobjednički mentalitet. Vjerujem da smo ekipa koja može doći tamo i poremetiti njihove planove. Sigurno će biti dobra i neizvjesna utakmica i za gledatelje, doći će puno i naših navijača, bit će to pravi derbi – zaključuje Ivan Ptiček.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije