humanitarna akcija

Varaždinski Crveni križ priključio se humanitarnoj akciji ‘Solidarnost na djelu’, priključiti se možete i vi

Dobro je činiti dobro.

U mjesecu listopadu diljem Hrvatske započinje najdugovječnija humanitarna akcija „Solidarnost na djelu“ koja se provodi od 1973. i tradicionalno provodi drugog četvrtka u listopadu što ove godine pada na 10. listopada.
U sklopu akcije volonteri i djelatnici Crvenoga križa prikupljaju pomoć u vidu hrane i higijene, pa tako i u GDCK Varaždin koje 52. sabirnu akcija „Solidarnost na djelu“ provodi pod evidencijskom oznakom VŽ-HA/OST-24-11.
GDCK Varaždin prikuplja hranu i higijenu, te novčana sredstva za kupnju paketa za djecu u potrebi, osobe starije od 65 godina u samačkom ili dvočlanom kućanstvu, samohrane roditelje, jednoroditeljske obitelji, obitelji s troje i više djece te osobe s invaliditetom.

Prikupljanje se vrši u skladištu GDCK Varaždin (bivša vojarna u Fabijanskoj ulici Varaždin) prvi dan početka akcije 10.10.2024. od 12 do 16 sati, te do kraja mjeseca listopada utorkom od 12 do 16 sati. Građani također mogu uplatiti novčana sredstva na račun posebno otvoren za ovu akciju HR0423600001300191208 (Zagrebačka banka).

U školama na području GDCK Varaždin financijska sredstva prikupljaju se putem novčanih bonova u apoenima od 0,50 € i 1 €. Prikupljena financijska sredstva raspoređuju se sukladno Odluci Odbora GDCK Varaždin kako slijedi: 50% novčanih sredstava donira se školama sudionicima akcije proporcionalno udjelu novčanih sredstava prikupljenih po svakoj školi u svrhu poboljšavanja uvjeta školovanja krajnjih korisnika akcije, a preostalih 50% iznosa uplaćuje se na žiro račun GDCK Varaždin za troškove pružanja humanitarne pomoći korisnicima pomoći GDCK Varaždin. Od tih sredstava škole su u obvezi pomoći učenicima/djeci lošeg materijalnog statusa (nabava knjiga, opreme ili plaćanje izleta). Ostatak sredstava GDCK Varaždin koristi za kupnju prehrambeno-higijenskih paketa za djecu socijalno ugroženih obitelji sa područja djelovanja društva.

Cilj humanitarne akcije „Solidarnost na djelu“ nije samo prikupljanje pomoći za naše siromašne sugrađane nego i poticanje solidarnosti među svima nama, a posebno među mlađim generacijama.

U provođenju akcije u Hrvatskoj sudjeluje i više od 10.000 volontera, a Hrvatski Crveni križ poziva sve građane koji mogu i žele da podrže akciju i na taj način daju svoj doprinos u brizi za brojne ljude koji žive u siromaštvu i sami ne mogu ispuniti svoje osnovne životne potrebe.

Preporučeno
Najnovije