Grad Ivanec

Počinje uklanjanje starog i oštećenog drvoreda u Nazorovoj ulici u Ivancu

Zamijenit će ga novi drvored s 200 mladih stabala.

Temeljem sporazuma i utvrđenih detalja zahvata s Gradom Ivancem, komunalna tvrtka Ivkom d.d. idućih će dana početi s radovima na uklanjanju sadašnjeg lošeg drvoreda u Ulici Vladimira Nazora u Ivancu i to u cijeloj duljini, od gradske špice do skretanja u Kolodvorsku. Glavni razlog uklanjanja drvoreda je njegovo slabo fiziološko stanje.

Odnosi se to ponajprije na bagremove, koji su proteklih godina jako stradali od mokrog, teškog snijega i od jakih vjetrova, prilikom čega su im polomljene grane ili su se srušila cijela stabla. Zbog toga se drvored prorijedio i izgubio svoju formu, dok preostala oštećena stabla vegetiraju. Također, dio stabala i korijenja oštećen je i u aktualnim aglomeracijskim radovima.

Drvored je Grad planirao zamijeniti i prije, međutim, čekalo se da radovi na Aglomeraciji uđu u završnu fazu.

S obzirom na to da nakon završetka Aglomeracije predstoji asfaltiranje Nazorove ulice, zamjena oštećenih rubnjaka te uređenje i asfaltiranje nogostupa, prije toga (a kako bi se izbjegla oštećenja nove infrastrukture), potrebno je ukloniti stari drvored i iščupati korijenje te pustiti tlo da se slegne prije sadnje novog drvoreda koja će se, ovisno o dinamici radova na Agloemraciji, odvijati od proljeća iduće godine.

Drvored će se saditi s obje strane ulice, a u njemu će biti zasađeno 200 mladih stabala.

S asfaltiranom Nazorovom ulicom i uređene nove nogostupe, sadnjom mladog drvoreda kao hortikulturnog ukrasa, centar Ivanca dobit će suvremenu urbanu vizuru.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije