Međunarodni sajam

FOTOGALERIJA Otvoren je Međunarodni sajam ‘Priroda, lov, ribolov, turizam’

Razgledati možete i kroz vikend.

Od 4. do 6. listopada u varaždinskoj Areni uz rijeku Dravu održava se 27. Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam, koji organizira tvrtka DMK Vall 042 d.o.o., uz podršku Grada Varaždina i Varaždinske županije.

Ovaj sajam najstarija je specijalizirana priredba u oblasti lova, ribolova u Hrvatskoj, a ove godine na njemu izlaže 80-ak izlagača iz Hrvatske, Bugarske, Mađarske, Slovenije i Slovačke.

Okupljenima se u ime organizatora obratila direktorica Sajma, Maja Šimenc, iz tvrtke DMK Vall 042 koja je istaknula zadovoljstvo povećanim interesom izlagača te konstatirala da sajam nastavlja rasti, posebice u segmentu ponude za lov, a da veseli dolazak nekih novih izlagača te povratak onih koji su nakon par godina izostanka ponovno sudionici sajma.

Suorganizatori ovogodišnjeg sajma su i Hrvatski lovački savez te Hrvatski športsko-ribolovni savez čiji su predstavnici posjetiteljima sajma zaželjeli dobrodošlicu i ugodan boravak na Sajmu.

Okupljene su pozdravili i Renata Ojurović, ravnateljica Uprave šumarstva, lovstva i drvne industrije pri Ministarstvu poljoprivrede; Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina te Anđelko Stričak, župan Varaždinske županije koji su istaknuli značaj lovaca i ribolovaca u očuvanju prirode te biljne i životinjske raznolikosti, te značaj ovog sajma u popularizaciji njihovih aktivnosti.

Sajam je službeno otvorio Darko Koren, župan Koprivničko-križevačke županije koja je ujedno i partner ovogodišnjeg Sajma.

Tradicionalna atrakcija sajma je bogata diorama Lovačkog muzeja HLS-a u kojoj su izložene preparirane životinje hrvatskih krajeva s naglaskom na močvarna područja. Osim prepariranih životinja, posjetitelji će moći razgledati i žive ptice koje izlaže Hrvatski klub sokolara, bogatu izložbu sa više od 100 vrsta gljiva koju je pripremilo Gljivarsko društvo Smrčak iz Čakovca, izložbu bonsai drvaca udruge Sjeverozapad te izložbu fotografija Josipa Horvata koja prikazuje 70 vrsta riba koje žive u našim rijekama.

Sajam Priroda, lov, ribolov, turizam otvoren je u petak i u subotu od 9 do 18 sati, a u nedjelju, na zadnji dan održavanja, radno vrijeme je od 9 do 17 sati. Cijena ulaznice iznosi 5,00 € za odrasle, 3,00 € za učenike i umirovljenike, dok je ulaz za djecu do 7 godina besplatan. Više informacija dostupno je na internet stranici te na Facebook stranici Sajma.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije