CESTE

Što je s obilaznicom oko Nedelišća? ‘Prošla su 102 dana, izvođač još nije počeo s radom’

Svaki dan 23 tisuće ljudi prolazi cestom koja povezuje Varaždin i Čakovec.

Početkom ljeta ove godine potpisan je ugovor o izgradnji obilaznice oko Nedelišća, no do danas izvođač radova još uvijek nije počeo s radovima. Riječ je o lokalno važnoj prometnici koja će smanjiti gužve i ubrzati promet na relaciji između Varaždina i Čakovca. Pitanje što se čeka s radovima na tome projektu postavio je danas međiimurski župan Matija Posavec, kao jedan od panelista na konferenciji o cestama i željeznici sjeverne Hrvatske održanoj u Varaždinu.

“Bio je 27. lipnja kada je tadašnji predsjednik uprave Hrvatskih cesta, u društvu resornog ministra, svečano potpisao ugovor o početku izgradnje obilaznice. Sada, 102 dana nakon toga dana, nije se dogodilo ništa”, rekao je Posavec.

Jednostavan projekt

Kaže da nema informacije o tome zašto radovi još nisu počeli.

“Ne znam zašto. Oni imaju, doduše, nekoliko mjeseci za uvođenje u posao, ali to je već u startu dinamika koja nije najbolja, s obzirom na 23 tisuće vozila koja dnevno prođu cestom kroz Nedelišće, Pušćine i Kuršanec. Riječ je o aglomeraciji od preko 60 tisuća stanovnika”, podcrtao je Posavec važnost te ceste za ovaj kraj.

Kaže da to nije zahtjevan projekt u cestogradnji.

“Nije problem izraditi tu cestu. To je ravničarska cesta, nema tunela, mostova, vijadukata. Prema tome, može biti gotova u relativno kratkom vremenu. Nadam se i očekujem da Hrvatske ceste potaknu izvođača te da što prije krenu radovi”, rekao je Posavec.

Rok do sredine 2026.

Na konferenciji je bio prisutan i Alen Leverić, član uprave Hrvatskih cesta, no on se nije posebno osvrnuo na Posavčevu primjedbu. Ono što je rekao je da će se ova cesta izgraditi te da će se time rasteretiti promet u Nedelišću i Pušćinama. To bi se moglo shvatiti kao da rokovi nisu upitni.

Projekt izgradnje obilaznice Nedelišća vrijedan je više od 22 milijuna eura (bez PDV-a), a rok izvršenja je 24 mjeseca, što bi značilo da cesta – duljine 6,34 kilometra – mora biti gotova do kraja lipnja 2026. godine. Obilaznicu će graditi tvrtke Tegra i Pomgrad

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije