dojava o bombi

Bomba u školi? Evakuirane Gospodarska, Strukovna i Rudarska, policija ogradila područje

S obzirom da je Srednja strukovna škola zgradom spojena na Gospodarsku, policija je evakuirala učenike i zaposlenike obje škole.

Policijska uprava varaždinska danas ujutro zaprimila je dojavu o bombi u dvije varaždinske srednje škole. Iz Varaždinske županije potvrdili su da je riječ o Gospodarskoj te Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi.

– U 8 sati zaprimljena je dojava da je postavljena eksplozivna naprava u jednoj od škola. Učenici i zaposlenici odmah su izašli van škola, dok su policijski službenici osigurali objekte – navode iz PU varaždinske. S obzirom da je Gospodarska škola zgradom spojena na Srednju strukovnu školu, policija je evakuirala učenike i zaposlenike obje škole te se svi trenutno nalaze izvan zgrade. Također je evakuirana i zgrad Rudarske škole.

Varaždinska županija je izvijestila da je ravnateljica Gospodarske škole Jasminka Kelemen oko 8 sati zaprimila e-mail s porukom da je u školi postavljena bomba. Ravnateljica je odmah obavijestila policiju i osnivača škole.

Iz Županije ističu da su svi učenici u pratnji djelatnika škole i policije organizirano napustili zgradu te su na sigurnom.

Iako su prve službene informacije govorile o prijetećoj poruci koja je stigla na adresu Gospodarske škole, kasnije je objavljeno da je jedna prijeteća poruka stigla i na adresu Rudarske škole.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije