Učenici na sigurnom

Prijetnje varaždinskim srednjim školama: Za učenike-putnike osiguran prijevoz

Tri škole imaju ukupno 1.986 učenika i 374 djelatnika, a za sve učenike-putnike je u dogovoru s prijevoznikom osiguran prijevoz kućama.  

Dvije srednje škole, Gospodarska škola Varaždin te Graditeljska, prirodoslovna i rudarska škola Varaždin dobile su jutros prijeteće e-mail poruke, a zbog čega su iz tih škola evakuirani učenici i djelatnici. Evakuirani su i učenici te djelatnici Srednje strukovne škole Varaždin jer se ta zgrada nalazi uz Gospodarsku školu.

Policijski službenici PU varaždinske osiguravaju tri školske zgrade te poduzimaju sve po protokolu.

Tri škole imaju ukupno 1.986 učenika i 374 djelatnika, a za sve učenike-putnike je u dogovoru s prijevoznikom osiguran prijevoz kućama.  

– Do 9.30 sati su naše dvije srednje škole su putem e-maila dobile obavijest da će biti „dignute u zrak“, o čemu su ravnateljice obavijestile policiju i Varaždinsku županiju kao osnivača. Policijski službenici pretražuju područje oko škola i u školama, a učenici i djelatnici su odmah zamoljeni da napuste objekte te su na sigurnom. Učenici i njihovi roditelji te djelatnici škola zasigurno su bili zabrinuti. Nadamo se da je riječ o lažnim dojavama, a očekujemo da nadležna tijela nađu počinitelja te ga najstrože kazne – rekao je župan Anđelko Stričak, koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom obišao mjesta događaja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije