OPĆINA MARUŠEVEC

Memorijal Buder Rudolf u Druškovcu okupio preko 40 šahista

Održani su turniri u dvije kategorije, evo tko su bili najbolji…

U Područnoj školi Druškovec održano je prvo izdanje Memorijala Buder Rudolf, organiziranog povodom blagdana Čiselske nedele v Maruševcu.

Memorijal u Druškovcu okupio je preko 40 igrača svih generacija, a održan je u organizaciji Šahovskog kluba Ivanec i pod pokroviteljstvom Općine Maruševec. Sudionici su se natjecali u dvije kategorije; za sve igrače iz Hrvatske i inozemstva te u kadetskom turniru za šahiste rođene 2008. godine i mlađe.

Natjecatelje iz Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba na početku turnira pozdravio je prof. Mihael Vurušić ispred organizatora Šahovskog kluba Ivanec, koji je za najbolje igrače osigurao pehare i medalje.

Okupljene je pozdravio i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, istaknuvši pritom zadovoljstvo mlađom populacijom igrača, budući da šah mladima koristi u razvoju kognitivnih vještina kroz cijeli život. Osim toga, šah potiče fair play, poštivanje pravila, kontrolu emocija i vremena te analizu i učenje na vlastitim greškama. Načelnik Klapša zaželio je svim natjecateljima puno atraktivnih poteza i dobrih rezultata.

Memorijal je službeno otvorila supruga Buder Rudolfa, Đurđica, u pratnji kćeri Marije, a najbolji rezultat u A turniru ostvario je Domagoj Hostnjak iz Športskog šahovskog kluba Mladost Varaždinske Toplice, drugi je bio Hrvoje Hostnjak iz istog kluba, a 3. mjesto pripalo je Šimunu Mlinariću iz Šahovskog kluba Donja Stubica.

U B turniru najbolji su bili Marko Gladović, Petar Ribić i Paula Friščić, svi iz Šahovskog kluba Ivanec.

Najboljim su šahistima čestitali i pehare i medalje uručili načelnik Općine Maruševec Mario Klapša i prof. Mihael Vurušić u ime Šahovskog kluba Ivanec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije