nogomet

Dramatična pobjeda Hrvatske nad Škotskom: VAR spasio Vatrene u posljednjim trenucima

Uf, infarktna završnica!

Hrvatska je u napetoj utakmici u Zagrebu pobijedila Škotsku rezultatom 2:1, a konačnu odluku donijela je VAR soba, poništivši autogol u sudačkoj nadoknadi i time sačuvala pobjedu za hrvatsku reprezentaciju.

Prvo poluvrijeme: Autogol Ćaleta-Cara i brzi odgovor Matanovića

Škotska je prva povela u 33. minuti zahvaljujući nespretnom autogolu Duje Ćaleta-Cara. Ben Doak probio je desni bok i ubacio loptu u kazneni prostor Hrvatske, gdje Luka Sučić nije uspio očistiti situaciju. Lopta je došla do Ryana Christieja, a Ćaleta-Car je pokušao izbaciti njegov udarac, ali nespretno poslao loptu u vlastitu mrežu. Hrvatska se brzo oporavila i izjednačila samo tri minute kasnije, kada je Gvardiol dugom loptom pronašao Perišića, a on asistirao Matanoviću za 1:1.

Drugo poluvrijeme: Preokret Kramarića i drama u završnici

Hrvatska je preokrenula rezultat u svoju korist u 70. minuti. Perišić je probio desni bok i pronašao Sosu na drugoj stativi, čiji udarac vratar Gordon odbija, ali Kramarić glavom posprema loptu u mrežu za 2:1. Škotska se nije predala te je stvorila nekoliko prilika za izjednačenje. Najopasniji pokušaj imao je Scott McTominay u 88. minuti, ali njegov udarac iz kaznenog prostora otišao je iznad gola.

Drama u sudačkoj nadoknadi: Poništeni autogol Jakića

U sudačkoj nadoknadi, u 95. minuti, činilo se da je Škotska izjednačila nakon autogola Kristijana Jakića. Međutim, sudac je odlučio pregledati situaciju putem VAR-a. Nakon detaljne analize, gol je poništen, a Hrvatska je zadržala svoje vodstvo. U posljednjim minutama Škoti su još jednom zaprijetili preko Che Adamsa, ali Livaković je pravovremenim izlaskom obranio njegov pokušaj i sačuvao tri boda za svoju momčad.

Hrvatska je ovom pobjedom napravila velik korak prema plasmanu na Euro 2024. Utakmica je obilovala napetošću i preokretima, ali hrvatski igrači su pokazali čvrstinu i mirnoću u ključnim trenucima. Preokret i gol Kramarića te ključna intervencija VAR-a ostavili su Škotsku bez bodova, dok Hrvatska slavi važnu pobjedu u borbi za vrh kvalifikacijske skupine.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije