nogomet

Dalić nakon pobjede nad Škotskom: ‘Nije to bilo najbolje, ali tri boda su tu’

Sad slijedi Poljska.

Izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je konferenciju za medije nakon zagrebačkog sraza sa Škotskom, gdje je komentirao pobjedu i nedostatke u igri, završnicu utakmice te razmišljao o budućnosti reprezentacije.

Pobjeda i nedostaci u igri

Dalić je čestitao ekipi na tri boda i zahvalio publici na podršci. Istaknuo je da je sretan zbog pobjede, ali je priznao da nije zadovoljan igrom koju je momčad prikazala. Prema njegovim riječima, igrači su činili mnogo nepotrebnih grešaka i sami su sebi otežavali situacije. Dodao je: “Nismo bili konkretni i agresivni, djelovali smo zakočeno i uplašeno. Nije to bila razigrana, kompaktna i agresivna Hrvatska, kako treba biti.” Dalić je napomenuo da su na treninzima bili bolji, ali su na utakmici imali problema jer je lopta išla presporo i nedostajalo je kvalitetnih centaršuteva. Ipak, zaključio je da su tri boda najvažnija i da će stožer analizirati razloge lošije igre: “Imamo dva dana do Poljske i tamo moramo biti bolji, u rujnu smo bili bolji i na to se moramo vratiti.”

Neizvjesna završnica

Izbornik je primijetio da se momčad u zadnjih deset minuta povukla umjesto da napadne visoko, što smatra greškom koju treba analizirati. Naglasio je: “Zadnjih deset minuta bespotrebno se uvučemo umjesto da napadnemo visoko, ne smijemo to dopustiti i to ćemo analizirati. Trebamo imati miran kraj, čuvati loptu i posjed, a mi se umjesto toga vratimo, to nitko nije tražio.” Dodao je kako im se slične situacije događaju protiv Albanije i Italije te da je ovog puta bilo sreće zbog zaleđa, ali je ocijenio da se ne smiju braniti u vlastitom šesnaestercu.

Matanović, Baturina, Pašalić, Perišić

Dalić je pohvalio Matanovića, rekavši da je postigao dobar pogodak u pravo vrijeme i da treba nastaviti u istom ritmu. Također, zadovoljan je ulaskom Baturine u igru, ističući da je pokazao kvalitetu i talent stvarajući višak na terenu. O Pašaliću je rekao: “Nije bio ništa lošiji od drugih, bio je korektan, no bili smo prespori, a on je imao i žuti karton uz mnogo duela s McTominayem, zato smo mijenjali.” Komentirao je i Perišićevu igru na desnoj strani, koja mu nije prirodna pozicija, ali je istaknuo da ju je Perišić prihvatio bez pogovora i sudjelovao kod oba pogotka: “On se polako vraća u svoju formu i može još mnogo bolje. To je pokazatelj svima, za reprezentaciju igraš što god treba.”

Pogled u budućnost

Dalić je naglasio kako im je danas posebno nedostajao Kovačić, a nada se i povratku ozlijeđenih desnih braniča. Iako mu je žao što igra nije bila na razini kao na treninzima, ostao je optimističan: “Ne smijem biti razočaran. Pobijedili smo čvrstu Škotsku koja se brzo otvara, i bit će bolje.” Zaključio je da ekipa nema novih problema za nadolazeće gostovanje u Poljskoj te je dodao: “Tamo smo gdje trebamo biti, možda smo trebali uzeti barem bod u Portugalu, ali lovimo plasman na prva dva mjesta uz dobru poziciju za ždrijeb kvalifikacija za SP.”

Ova organizacija teksta zadržava dio Dalićevih izjava u izvornom, upravnom govoru, dok drugi dio prenosi u neupravnom, s ciljem sažetijeg prikaza.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije