državna smotra

Pomladak KUD-a ‘Mak’ Trnovec osvojio drugo mjesto na na državnoj smotri u Vinkovcima

Velik uspjeh uoči obilježavanja 25 godina postojanja društva.

U Vinkovcima se ovog vikenda održala državna smotra folklora, odnosno 21. Festival dječjeg folklora Hrvatske, na kojem je srednja dječja skupina KUD-a “Mak” Trnovec, u kategoriji djece od 10 do 14 godina, postigla izniman uspjeh. S predivnom međimurskom koreografijom pod nazivom “Pod narančom lepo kolo igra”, osvojili su 2. mjesto, predstavljajući Varaždinsku županiju na najljepši način. Ovaj uspjeh dolazi u posebno emotivnom trenutku za KUD “Mak” Trnovec, budući da društvo 2. studenog obilježava 25 godina svojeg postojanja svečanom proslavom u HNK Varaždin.

Koreografiju, koja je oduševila publiku i stručni žiri, osmislila je Ema Važanić, dok je za glazbenu obradu bio zadužen Boris Važanić. Njihov zajednički trud, rad s djecom i ljubav prema folkloru rezultirali su još jednim velikim uspjehom za društvo. Posebno treba naglasiti da su djeca KUD-a „Mak“, ove godine u mjesecu lipnju, održala prvi samostalni dječji koncert, te zajedno sa mlađom skupinom izveli čak 10 koreografija, uz dvije dodatne izvedbe tamburaša.

Predsjednik KUD-a “Mak” Trnovec, Miro Koren, nije skrivao svoje oduševljenje:

“Srce mi je puno ponosa! Ova djeca su naša budućnost, naš ponos i najveće blago koje imamo. Njihov trud, energija i ljubav prema folkloru pokazuju koliko smo, kao društvo, posvećeni očuvanju naše tradicije. Njihov uspjeh na državnoj smotri u Vinkovcima najbolji je mogući poklon uoči obilježavanja 25 godina postojanja KUD-a ‘Mak’. Ponosan sam na njih, na naše voditelje i na sve koji su svojim radom doprinijeli ovom rezultatu. Ovo je samo početak velike budućnosti za našu djecu i naše društvo.

Ovaj uspjeh dolazi kao kruna dugogodišnjeg rada KUD-a, koji kroz godine postiže sjajne rezultate na nacionalnim i međunarodnim smotrama. Djeca su ne samo ponos svojih roditelja, već i cijele zajednice Trnovca, koja s nestrpljenjem očekuje njihovu izvedbu na svečanoj proslavi 25. godišnjice društva u HNK Varaždin.
Svojim uspjehom u Vinkovcima, ova dječja skupina pokazala je kako se trud, rad i ljubav prema kulturnom naslijeđu uvijek isplate. Pred njima je svijetla budućnost, a pred društvom “Mak” novi izazovi i uspjesi jer uz svečani koncert, folklorni ansambl već 26. listopada sudjeluje na državnoj smotru koreografiranog folklora u Čakovcu te tamburaški orkestar 30.studenog na 31. Susretima tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije