20.10.2024.

Prvenstvo Hrvatske u kronometar vožnjama stiže u Varaždin: Ne propustite „1. Nagradu Grada Varaždina 2024.”

Po prvi puta u povijesti održat će se utrka Prvenstva Hrvatske u kronometar vožnjama za sve licencirane vozače – prva ikada takvog tipa u Varaždinu

Varaždin će 20. listopada 2024. ugostiti automobilistički spektakl kakav je do sada nije viđen u ovom gradu. Po prvi put u povijesti grada Varaždina, održat će se utrka Prvenstva Hrvatske u kronometar vožnjama za sve licencirane vozače – „1. Nagrada Grada Varaždina 2024.”. Na prestižno natjecanje, koje predstavlja veliko finale ove discipline, prijavljeno je više od 70 licenciranih vozača iz cijele Hrvatske, koji će Varaždin učiniti središtem adrenalina i brzine.

Raspored događanja

Natjecanje će se održavati u poslovnoj zoni Jalkovec, a počinje prijemom i verifikacijom vozila već od 7:30 sati, dok će ceremonijalno svečano otvaranje uslijediti u 12:15 sati. U sklopu natjecanja, vozači će odmjeriti snage na stazi dugoj 1.450 metara, s minimalnom širinom od četiri metra, što jamči napetost i tehnički zahtjevne vožnje. Utrka se održava u tri kategorije: serijski automobili, sportski automobili i dizelski automobili, a svaki vozač će imati priliku pokazati svoje vještine u vožnji na vrijeme. Vrhunac dana bit će oko 19 sati kada će se održati svečano proglašenje rezultata i dodjela počasnih nagrada.

Sigurnost natjecatelja i gledatelja

Poseban naglasak stavljen je na sigurnost natjecatelja i gledatelja – svi posjetitelji bit će smješteni u posebno označenim zonama, uz nadzor redarske službe. Uz brigu o sigurnosti, osigurane su i službe hitne medicinske pomoći, vatrogasno osiguranje te vučna služba.

Zatvaranje cesta i prometne regulacije

Zbog održavanja utrke, sljedeće će ulice biti zatvorene za promet tijekom cijelog dana, od 5:00 do 20:00 sati:

  • Varaždinska ulica (odv. I, II i III),
  • Dio ulice Braće Radić.

No, predviđeni su termini za nužni prolaz vozila:

  • do 8:00 sati ujutro,
  • od 18:00 sati navečer,
  • te prema potrebi u slučaju hitnih intervencija.

Za sigurnost gledatelja i sudionika brinut će se redarska služba, uz prisutnost hitne medicinske pomoći i vatrogasne ekipe. Ovo natjecanje, pod ingerencijom Hrvatskog auto i karting saveza, privući će i velik broj medija te ljubitelja automobilizma.

Pozivamo sve zaljubljenike u brzinu i automobilizam da 20. listopada posjete Varaždin i postanu dio ovog jedinstvenog oktanskog spektakla!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije