Općina Petrijanec

U subotu manifestacija ‘Petrijanečka jesenska večer’

Čeka vas bogati program te obilna gastronomska ponuda.

U subotu 19. listopada, Općina Petrijanec u suradnji s članovima Mjesnih odbora te udrugama, organizira manifestaciju pod nazivom „Petrijanečka jesenska večer“ koja će se održati na Trgu Svetog Petra pod šatorom.

Uz kestene te tradicionalna jela i slastice ovoga kraja, posjetitelji će moći kušati specijalitete koje će pripremiti petrijanečki lovci (gulaš) te ribiči (papaline i šaran na rašljama), udruga maškara Petrajski kurent (langoši), Košarkaški klub “Varteks” (palačinke), mjesni odbori (fritule), Lovište Zelendvor (jelenji ragu sa suhim šljivama i krušnim knedlama), Udruga branitelja i veterana Domovinskog rata Općine Vidovec (gulaš za zeljem),  Udruga vinogradara “VINEA” Vinica, dok će se Sinovi domovine Petrijanec i Udruga veterana 7. gardijske brigade “Puma” pobrinuti za vruće pečene kestene, a moći ćete probati i domaće proizvode lokalnih poljoprivrednih gospodarstava te članova udruga s područja općine. Biti će tu i tradicionalnih slastica, štrukli i kolača za koje će se pobrinuti Udruga umirovljenika Općine Petrijanec, Udruga bivših hrvatskih vojnika i KUD Općine Petrijanec dok će OŠ Petrijanec imati izložbu.

Za mališane je pripremljeno, u suradnji sa Udrugom “ZIPKA”, radionica i igraonica, dok će Invalidsko ILCO društvo pobrinuti za mjerenje tlaka.

16:00 kulturno – umjetnički program Dječjeg vrtića “Bambi” Petrijanec, učenika Osnovne škole Petrijanec, KUD Petrijanec

– DUO OVO I ONO

– Nastup zvijezde SUPERSTARA – LEON GRD

U pripremi i realizaciji „Petrijanečke jesenske večeri“ sudjeluju udruge s područja općine. Sav prihod namijenjen je u humanitarne svrhe.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije