In memoriam

ZBOGOM ‘IKA’ Naglo preminuo Ivan ‘Ika’ Kliček, dobri duh vidovečkog rukometa

U klub se uključio po završetku rukometne karijere, a bio je predsjednik, tajnik, blagajnik, oranizator pa čak i redar.

Sve u Vidovcu šokirala je vijest da je danas naglo i iznenada, u 66. godini život izgubio Ivan Kliček. Ivan Kliček, poznat i po nadinku ‘Ika’, bio je neumorni sportski djelatnik, jedan od najvažnijih ljudi u vidovečkom rukometu, kojem je posvetio 50 godina života.

Rođen je 1959. godina u Vidovcu, a zahvaljujući ‘ocu’ vidovečkog sporta, Vladimiru Gržinu, velikom sportskom radniku, počeo je i on igrati rukomet već u osnovnoj školi. Nakon školskih utakmica krenuo je trenirati u vidovečkom RK Partizanu, a kasnije je igrao i za varaždinske klubove Vartilen i ATP Varaždin.

U to vrijeme vidovečki rukometaši su imali nekoliko sjajnih generacija rukometaša, među kojima je bio i Ivan ‘Ika’ Kliček, a bio je vrlo zapažen kao igrač, u nekima od najvećih rezultata vidovečkog Partizana.

U klub se uključio po završetku rukometne karijere, a bio je predsjednik, tajnik, blagajnik, oranizator pa čak i redar. Pojam ‘Katica za sve’ nedovoljno opisuje kolika je bila njegova važnost.

– O rukometu ne govori mnogo, rijetko daje izjave za medije, ali svi znaju da bi rukomet u Vidovcu imao drugačiju povijest bez Ivana Ike Kličeka. On je kao igrač, a kasnije i kao dužnosnik kluba, postao najbolji primjer kako se samo radom i vlastitim odricanjem nesporazumi i problemi mogu rješiti na opće dobro kluba i rukometa – napisao je Kristijan Skočibušić, u svojoj knjizi Rukomet u Vidovcu.

Za života je Ivan Kliček ‘Ika’ ostvario brojna priznanja i nagrade, ali njegova najveća nagrada, i ostavština, bit će rukomet u Vidovcu. Uz neizostavnog Vladimira Gržina, teško da može biti nekoga tko je zaslužniji za rukomet u Vidovcu, od Ivana ‘Ike’ Kličeka.

Na Facebook stranici MRK Vidovec oprostili su se od ‘Ike’ sljedećim riječima.

– Tvoje prisustvo u klubu bilo je neprocjenjivo. Uvijek si bio nasmijan, uvijek spreman pružiti ruku. Tvoj entuzijazam za rukomet, tvoja podrška mladima i svima oko sebe ostat će zauvijek urezani u našim srcima. Hvala ti, dragi Ika, na svim lijepim trenucima, na prijateljstvu, na predanosti i ljubavi koju si širio oko sebe.  Ika, bio si više od prijatelja – bio si dobri duh MRK Vidovec – stoji na FB stranici kluba.

Njegova široka pleća, neumorni rad i vedar duh, kojim je rješavao sve probleme, utkani su u MRK Vidovec, kao i u zidove vidovečke dvorane i asfalt na rukometnom igralištu.

Počivao u miru, dragi ‘Ika’, neka ti je laka tvoja vidovečka zemlja.

Posljednji ispraćaj Ivana Kličeka bit će u četvrtak (17.10.) u 15 sati na groblju u Vidovcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije