TURIZAM

Festival varaždinskih dvorišta osvojio zlato kao najbolja kulturno-turistička manifestacija!

Svečana dodjela nagrade bit će 24. listopada u Solinu.

Turistička zajednica grada Varaždina osvojila je još jednu nagradu. Ovaj put riječ je o međunarodnoj kulturno turističkoj nagradi ‘Plautilla‘, a plaketu sa zlatnim znakom dobila je za kulturno turističku manifestaciju Festival varaždinskih dvorišta.

Međunarodnu kulturno turističku nagradu ‘Plautilla’ dodjeljuje Turistička zajednica grada Solina, hotel President Solin i Grad Solin za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, u domeni interpretacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda.

Festival varaždinskih dvorišta već devet godina u lipnju otvara atraktivne prostore u središtu grada, koji su kroz godinu nedostupni za javnost, i pretvara ih u odličnu platformu za lokalne proizvođače, umjetnike i ostale kreativce koji predstavljaju svoje proizvode i radove. Jedinstvena je to prilika za istraživanje skrivenih kutaka povijesne gradske jezgre, koja posjetiteljima omogućuje da dožive i osjete autentičan duh grada. Festival pridonosi atraktivnosti i konkurentnosti turističke ponude Varaždina kojoj daje autentičnost i originalni sadržaj, uključuje lokalnu zajednicu u osmišljavanje programa, potiče vlasnike dvorišta na gospodarsku aktivnost i povećava turističku potrošnju.

Svečana dodjela nagrade bit će 24. listopada u Solinu na završnoj svečanosti 10. Međunarodnog kongresa povijesnih gradova. Dodajmo kako je Turistička zajednica grada Varaždina nagradu ‘Plautilla’ dobila i 2020. godine za Špancirfest.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije