Općina Vidovec

Općina Vidovec: Stalno ulaganje u društvenu i komunalnu infrastrukturu

'Općina Vidovec grabi velikim koracima prema poziciji jedne od najrazvijenijih općina u Republici Hrvatskoj', kazao je načelnik Hranić.

U srijedu su općinu Vidovec posjetili Katica Mišković, ravnateljica Uprave za potpomognuta područja i Ivan Bota, ravnatelj Uprave za regionalni razvoj u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije te se uvjerili u isplativost ulaganja ministarstva u projekte u ruralnim sredinama kakva je Općina Vidovec.

Do sad je ministarstvo sufinanciralo 13 projekta izgradnje i obnove društvene i komunalne infrastrukture u iznosu od 610.000 eura.

Zadnja četiri projekta koje ministarstvo financijski prati, uz sredstva iz EU fondova, su rekonstrukcija i izgradnja vinogradarske kuće i vinskog podruma u Tužnom, izgradnja parka Patačić u centru Vidovca, sportsko društvenog centra u Nedeljancu, te Centra za kulturu i medije (CKM) u Vidovcu čija vrijednost premašuje 2 milijuna eura.

Obilaskom realiziranih projekata s načelnikom Brunom Hranićem, predsjednikom vijeća Krunoslavom Bistrovićem i vijećnicom Ljubica Hosni te Nikolina Košćak Stipan djelatnicom općine zaduženom za navedene projekte, ravnatelji uprava iz ministarstva uvjerili su se koliko takvi projekti znače za male zajednice te potiču ostanak mladih ljudi na selu.

Na sastanku održanom u prostorijama općine prezentirani su i novi projekti koje će se realizirati u budućnosti, a koji će se prijaviti na najavljene natječaje koje će ministarstvo uskoro raspisati.

– Dobrim planiranjem projekata i apsorpcijom sredstava iz fondova EU i državnog proračuna, Općina Vidovec grabi velikim koracima prema poziciji jedne od najrazvijenijih općina u Republici Hrvatskoj -naglašava načelnik općine Hranić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije