Varaždinska županija

I ove godine obilježit će se Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa

Pon
21
21. listopada
10:00 - 12:00
Franjevački trg
Varaždin

Evo što vas čeka.

Loading Događaji

I ove godine, 21. listopada, Savjet za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije, uz podršku Policijske uprave varaždinske te partnere Sveučilište Sjever, Strojarsku i prometnu školu Varaždin i Društvo Crvenog križa Varaždinske županije, pod sloganom „Nije važan broj kotača, misli na pravila i vozača!“, obilježit će Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa.

Obilježavanje će započeti sjednicom Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije koja će biti održana u ponedjeljak, 21. listopada 2024. godine s početkom u 9 sati u prostorijama palače Herzer, Franjevački trg 10, Varaždin.

Na njoj će članovi Savjeta raspravljati o pokretanje inicijative za reviziju ograničenja brzine na cestama Varaždinske županije, a moći će se čuti i informacije o stanju sigurnosti na cestama Varaždinske županije.

Nakon sjednice Savjeta na Franjevačkom trgu s početkom u 10,00 sati bit će održana simulacija očevida prometne nesreće i pomoć unesrećenom motociklisti.

Obilježavanje Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa nastavit će se potom Javnom tribinom u palači Herzer s početkom u 10:15 sati, na kojoj će biti prezentirano stanje sigurnosti u cestovnom prometu na području Varaždinske županije s osvrtom na ponašanje vozača motocikla.

Teme ovogodišnje javne tribine su:

Komparativna analiza dva Nacionalna plana sigurnosti cestovnog prometa, te sudjelovanje motociklista u cestovnom prometu na području PU varaždinske – policijska službenica za promet u Službi za javni red i sigurnost PU varaždinske Petra Bosilj.

Prikaz provedene ankete – Kako srednjoškolci doživljavaju motocikl i uvjete za upravljanje motociklom – Snježana Klarić i Andreja Lacković, Strojarska i prometna škola Varaždin.

Infrastrukturne mjere koje transformiraju vožnju motocikla u sigurnu avanturu – Nives Domjan Kačarević, univ. mag. ing. traff., Sveučilište Sjever.

Najnovije