nepravomoćna presuda

HEP-u dugovali 11 eura, sada se suočavaju sa čak 21 put većim sudskim troškovima!

Ovo sigurno nisu očekivali.

Općinski sud u Varaždinu – Stalna služba u Ivancu donio je presudu u predmetu između HEP Elektra d.o.o. i tuženika iz Vuglovca. HEP Elektra je tražila isplatu dospjelog duga za isporučenu električnu energiju, dok su tuženici osporavali potraživanje, pozivajući se na zastaru.

Sukladno presudi, tužitelji su inicijalno tražili isplatu duga u iznosu od 107,32 eura s pripadajućom zateznom kamatom, tvrdeći da dug proizlazi iz korištenja električne energije za nekretninu koju su tuženici naslijedili. Tijekom postupka, HEP Elektra je povukla zahtjev za glavnicu jer je dug plaćen tijekom 2022. godine, no zatražila je isplatu zakonskih zateznih kamata i naknadu sudskih troškova.

Sud je, nakon uvida u dostavljenu dokumentaciju i provođenja dokaznog postupka, utvrdio da su tuženici uplatom duga priznali svoje obveze prema HEP Elektri. Prigovor zastare, koji su tuženici podnijeli, sud nije prihvatio jer je dug priznat i podmiren nakon što je već pokrenut postupak.

Naložena isplata kamata i troškova

Sukladno presudi, tuženicima je naloženo da solidarno podmire HEP Elektri iznos od 11,95 eura kao zatezne kamate, kao i trošak sudskog postupka u iznosu od 258,56 eura, s pripadajućim zateznim kamatama. Troškovi se odnose na vođenje postupka i sudske pristojbe, a rok za isplatu iznosi 15 dana od dana primitka presude. Ukoliko tuženici ne ispune svoje obveze u zadanom roku, tužitelj može pokrenuti ovršni postupak.

Mogućnost žalbe

Tuženici imaju pravo na žalbu protiv ove presude u roku od 15 dana od dana primitka pisanog prijepisa presude.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije