Općina Martijanec

FOTO Liga limača predškolske dobi u Čičkovini okupila oko 120 malih nogometaša

Odlično!

Oko 120 djece u dobi od četiri do šest godina okupilo se u nedjelju u Čičkovini u općini Martijanec na Ligi limača predškolske dobi. Riječ je o nogometnom natjecanju koje je organizirao ŠNK „Razvitak” Čičkovina uz podršku Općine Martijanec.

Kako je rekao Miljenko Fajt, voditelj Nogometnog centra Jalžabet-Martijanec, na ovom lijepom sportskom događaju sudjelovalo je 12 momčadi, i to ŠNK Polet Tuhovec, NK Podravina 1, NK Podravina 2, NC Cestica, NC Jalžabet/Martijanec, NC Vidovec 1, NC Vidovec 2, NK Ivančica 1, NK Ivančica 2, NC Sračinec/Svibovec, ŠNK Novi Marof 1 i ŠNK Novi Marof 2.

– Naši mali nogometaši zaista uživaju u ovakvim susretima, za njih je to veliki dan. Osim što je prisutan natjecateljski duh, njih zapravo još više veseli samo druženje, odnosno igra i zabava uz sport koji treniraju – rekao je Miljenko Fajt.

Načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ svojim je dolaskom podržao ovo sportsko natjecanje najmlađih, rekavši kako se ovom lijepom danu pridružilo zaista puno mališana koji uz druženje i veselje na ovaj način stječu zdrave navike treniranja, ali i druženja.

– Konačno nas je popratilo lijepo vrijeme za ovakav jedan događaj. Vrlo mi je drago da imamo veliki broj djece i njihovih roditelja ovdje okupljenih, na ovaj način promoviramo sport, rekreaciju i boravak na otvorenome. Želimo poticati na to da nam sva naša djeca budu aktivna, da budu zdrava, ali i njihove roditelje da shvaćaju važnost boravka na otvorenome – kazao je tom prilikom načelnik Nađ, u čijem se mandatu naglasak stavlja upravo na pružanje jako dobrih uvjeta ne samo za najmlađe, već i za ostale sportaše i rekreativce u općini.

– Drago mi je da smo imali mogućnosti to ostvariti, osigurati dobre uvjete, jer nažalost vrlo često viđamo situaciju da nam djeca puno vremena provode za ekranima, mobitelima, laptopima i drugim uređajima, a vrlo rado bismo vidjeli da su na otvorenom i da se igraju. Upravo iz tog razloga velika financijska sredstva ulažemo u sportsku i rekreacijsku infrastrukturu, pa smo tako napravili dječja igrališta u svim mjestima, ali isto tako ćemo urediti igralište i uz našu školu, kao i uz dječji vrtić – zaključio je načelnik Nađ.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije