pjevačko natjecanje

Klapa Lucerne osvojila zlato na međunarodnom natjecanju ‘Croatia Cantat’

Čestitamo!

U dvorani Srednje škole u Čakovcu, prošle je subote održano treće glazbeno međunarodno natjecanje “Croatia Cantat”, u organizaciji Hrvatske udruge zborovođa i Ansambla Pučpuljike iz Čakovca. Na natjecanju je sudjelovalo 28 zborova iz Irana, Slovenije i Hrvatske, s više od 500 sudionika. Zborovi su se natjecali u četiri kategorije: klasična, folklorna, popularna i mješovita glazba.

Iz Varaždinske županije natjecala su se dva vokalna sastava: Ženski pjevački sastav Lucerne iz Varaždina i Mješoviti vokalni sastav Acapella iz Sračinca, a oba su osvojila zlatne nagrade u svojim kategorijama.

Posebno vrijedi istaknuti uspjeh sastava Lucerne iz Varaždina kojima je ovo bilo prvo natjecanje. Ocjenjivački odbor, sastavljen od međunarodnih stručnjaka, uključujući Anjanu Abraham iz Indije, Domenika Briškog, Tomislava Čekolja, Milada Omranlooa, Bojana Pogrmilovića, Martinu Prevejšek iz Slovenije i Branka Starca, dodijelio im je 26,43 boda te zlatnu nagradu. Lucerne su se također plasirale u veliko finale, gdje su se natjecale za Grand Prix nagradu s još tri najbolja sastava. Glavnu nagradu, Grand Prix, osvojio je PHPD „Zora“ iz Karlovca.

Dirigentica Janja Knapić Omranloo, koja vodi Lucerne, nagrađena je posebnom nagradom za umjetnički dojam.

Preporučeno
Najnovije