Grad Ivanec

Grad Ivanec pita građane: Kakav drvored želite u Ulici Vladimira Nazora?

Anketa će biti dostupna do 8. studenog.

Grad Ivanec provodi anketu sa zainteresiranom javnosti o budućem izgledu drvoreda u Ulici Vladimira Nazora.

Naime, postojeći drvored se postupno počeo uklanjati, što zbog starosti (zasađen je prije nekih 25 godina) i velikih oštećenja koja je pretrpio u elementarnim nepogodama te slabog vegetativnog stanja, a što zbog aglomeracijskih radova tijekom kojih je oštećeno korijenje dijela stabala.

Budući da nakon završetka Aglomeracije slijedi i uređenje novih nogostupa, rubnjaka i asfaltiranje Nazorove, drvored je potrebno ukloniti prije toga, kako bi se izbjegla oštećenja novog asfalta i tlo ostavilo da se slegne prije početka sadnje planirane u proljeće iduće godine.

S obzirom na to da je Nazorova ulica jedna od glavnih gradskih prometnica i da se njenu hortikulturnom uređenju pridaje velika važnost, Grad je odlučio od građana zatražiti sugestije o odabiru stabala i izgledu drvoreda, na jednak način kao što je javnost prije nekoliko godina bila uključena u uređenje drvoreda u Arnoldovoj ulici i revitalizaciju gradskog parka.

Napominjemo kako je prijedlog biljnih vrsta ponuđen u anketi temeljenoj na stručnim podlogama Fonda za zaštitu okoliša o vrstama drveća pogodnima za sadnju u urbanim područjima, s obzirom na visinu, zahtjevnost u održavanju, vrstu korijenskog sustava i otpornost na onečišćenja prisutna na gradskim prometnicama.

Anketa će biti otvorena do 8. studenog, a sudjelovati mogu svi zainteresirani građani popunjavanjem Google obrasca na ovoj poveznici.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije