mirovina

Učiteljica Vera Hlapčić nakon više od 40 godina rada odlazi u zasluženu mirovinu

Vrijeme je za odmor.

Nakon više od 40 godina posvećenog rada u obrazovanju učiteljica Povijesti i Geografije Vera Hlapčić odlazi u zasluženu mirovinu. Od 1988. godine bila je neizostavan dio VI. osnovne škole Varaždin u kojoj je predano radila s učenicima i kolegama te dala značajan doprinos školi.

Učiteljica Hlapčić diplomirala je povijest i geografiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1983. godine. Tijekom bogate karijere kontinuirano je napredovala u zvanjima. Godine 2007. promaknuta je u zvanje mentorice, a 2012. godine u zvanje savjetnice što potvrđuje njezinu iznimnu stručnost i doprinos obrazovanju. Od 2012. godine bila je voditeljica Županijskog stručnog vijeća za povijest, a na toj je poziciji ostala više od deset godina. Kao mentorica učenicima koji su sudjelovali na natjecanjima iz Povijesti i Geografije učiteljica Hlapčić nizala je uspjehe na školskim, županijskim i državnim natjecanjima. Mnogo puta svojim je učenicima pomogla dosegnuti najbolje rezultate. Također, bila je mentorica pripravnicima prenoseći svoje znanje i iskustvo na nove generacije učitelja. Dugi niz godina bila je i tajnica Povjerenstva za provedbu županijske razine Natjecanja iz povijesti, koje se organizira na našoj školi.

U svom dugogodišnjem radu, učiteljica Vera Hlapčić bila je voditeljica Povijesne grupe te dodatne nastave iz Geografije. Poticala je učenike na dodatna istraživanja i širenje znanja izvan redovne nastave. Započela je i uređivanje školske monografije.

Njezino znanje, stručnost i trud u radu s učenicima i učiteljima ostat će primjer svima koji su imali priliku raditi i surađivati s njom.

– Dragoj učiteljici želimo da uživa u zasluženoj mirovini! – poručili su iz škole.

Preporučeno
Najnovije