Općina Gornji Kneginec

Općina Gornji Kneginec bila je domaćin radionice za ključne dionike projekta RCGO Piškornica

Na radionici je predstavljen početak izgradnje Regionalnog centra gospodarenja otpadom Piškornica.

U četvrtak, 24. listopada, održana je poludnevna radionica za ključne dionike u projektu izgradnje Regionalnog centra gospodarenja otpadom Piškornica.

Radionica je održana u polivalentnoj dvorani Općine Gornji Kneginec za predstavnike jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, komunalnih poduzeća i nevladinih udruga.

Na radionici je predstavljen početak izgradnje Regionalnog centra gospodarenja otpadom Piškornica (RCGO Piškornica) – centra koji ima za cilj uspostavu cjelovitog integriranog sustava gospodarenja otpadom na području Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Krapinsko-zagorske i Međimurske županije. Na radionici je predstavljena financijska struktura projekta, pretovarna stanica Varaždin te pobliže pojašnjeno što je trenutno u izgradnji: odlagalište inertnog otpada i neopasnog otpada – što je to, kako će izgledati i čemu će služiti.

Među sudionicima radionice bili su Mladen Ružman, direktor RCGO Piškornica, Nikola Martinaga, stručnjak za ekologiju i voditelj projekta RCGO Piškornica te predstavnik poduzeća Kostak koje je izvođač radova projekta.

Projekt RCGO Piškornica jedan je od ključnih čimbenika za održivo gospodarenje otpadom u regiji. Sufinanciran od strane Europske unije, ovaj projekt predstavlja važan korak prema boljem iskorištavanju materijalno i energetski vrijednog otpada, smanjenju količina otpada koji se odlaže i njegovog negativnog utjecaja na okoliš. Glavni elementi projekta će uvesti poboljšanja i nadogradnju postojeće infrastrukture za obradu miješanog komunalnog otpada na području sjeverozapadne Hrvatske te će doprinijeti postizanju ciljeva utvrđenih nacionalnim i EU propisima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije