Zajednica sportskih udruga

Skupština prihvatila Program javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2025. godinu

Skupština Zajednice na svojoj je sjednici prihvatila i primanje u članstvo nove sportske udruge.

Kako bi i nadalje ostvarivala svoje primarne ciljeve poput ulaganja u razvoj mlađih sportaša, unapređenja vrhunske sportske kvalitete koja potiče razvoj sporta i doprinosi ugledu Grada Varaždina, poticanje uključivanja u sport što većeg broja građana, osobito djece i mladeži te održavanje i investicijska ulaganja u  sportske  objekte Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina na Skupštini održanoj u četvrtak jednoglasno je prihvatila Program javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2025. godinu.

– Ostvarivanje ovih ciljeva, postiže se putem programskih kriterija, u okvirima proračunskih mogućnosti. Kriteriji osiguravaju potporu onim segmentima sporta koji su prisutniji u promicanju gradskog i nacionalnog sporta, ali se ne zanemaruje niti stvaranje široke kvalitativne osnove kao temelja buduće kvalitete varaždinskog sporta – pojasnio je predsjednik Zajednice Alen Runac.

U sklopu javnih potreba u sportu posebna pažnja  posvećuje se poticanju razvoja i promocija sporta te provođenje sportskih aktivnosti djece, mladeži i studenata kao i djelovanje sportskih udruga, sportskih zajednica i sportskih saveza.

Nositelji izvrsnosti u sportu

– Nadalje, tu je i sportska priprema, domaća i međunarodna natjecanja te opća i posebna zdravstvena zaštita sportaša kao i školovanje i osposobljavanje stručnog kadra u sportu. Zajednica će preko proračuna Grada Varaždina osigurati sredstva za sportske stipendije, sportsko-rekreativne aktivnosti građana, sportske aktivnosti djece s teškoćama u razvoju te parasportaša i gluhih sportaša kao i izgradnju, održavanje i korištenje sportskih građevina značajnih za jedinicu lokalne i područne samouprave – pojasnio je glavni tajnik Zajednice Patrik Koščak.

– Sportski klubovi Grada Varaždina uvijek su bili nositelji izvrsnosti u sportu ne samo na lokalnoj i regionaloj već i nacionalnoj razini. Možda još i važniji segment u njihovom radu je okupljanje mladih koji se bave sportom i rekreacijom. Sredstva koja se dobivaju kroz proračun Grada Varaždina višestruko se vraćaju društvu kroz rad sportskih udruga – zaključio je Runac.

Skupština je u konačnici jednoglasno prihvatila Program javnih potreba u sportu Grada Varaždina za 2025. godinu u iznosu od 2 milijuna i 25 tisuća eura. Ovakva prijedlog uputiti će se Gradu Varaždinu, a konačnu odluku donijet će Gradsko vijeće koje kroz donošenje proračuna Grada Varaždina osigurava sredstva i za javne potrebe u sportu.

Skupština Zajednice na svojoj je sjednici prihvatila i primanje u članstvo nove sportske udruge. Tako je članicom Zajednice postao Malonogometni klub Fotex.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije