Grad Ivanec

Grad Ivanec: U tijeku je pražnjenje vode iz Matišićevog bajera te izlov i premještanje ribe

Odmah nakon izlova kreće izmuljivanje bajera, a ovisno o vremenskim prilikama, trajat će nekoliko mjeseci.

U tijeku je pražnjenje vode iz Matišićevog bajera u Ivancu te izlov i premještanje ribe, koje provodi ovlašteni gospodarski ribar, obrt KIKI – Prodanović iz Vukovara u suradnji s podizvođačem, obrtom Ivo, također iz Vukovara.

Izlov i premještaj ribe preduvjet su za izmuljivanje i uređenje Matišićevog bajera, koje se provodi u sklopu gradskog projekta gradnje i uređenja Rekreacijskog centra Lančić-Knapić, a obavlja se u nazočnosti ribarske inspektorice Ministarstva poljoprivrede Mirjane Jantolek.

Inače, izlov i premještaj ribe s ovlaštenim gospodarskim ribarom ugovorilo je Športsko ribolovno društvo Ivanec. Obavlja se adekvatnim ribarskim alatom, a riba se premješta u specijalizirana vozila opremljena vodom i kisikom, uz veliku pomoć članova ŠRD-a Ivanec.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 7.250,00 eura, koje je osigurao Grad Ivanec i namijenio za potrebe ŠRD-a Ivanec.

Važno je istaknuti da Matišićev bajer ima status ribolovne vode, za koju je dodijeljeno ribolovno pravo Športskom ribolovnom društvu Ivanec, sukladno Zakonu o slatkovodnom ribarstvu i na temelju provedenog Javnog natječaja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva.

Ovlaštenik ribolovnog prava, ŠRD Ivanec, obvezan je premjestiti ribu unutar ribolovne zone za koju je dobio pravo ribolova, u skladu s planom upravljanja ribljim fondom, koji izrađuje znanstveno-istraživačka ustanova.

S obzirom na navedene odredbe, izlovljena riba premješta se u ivanečke bajere. Odmah nakon izlova kreće izmuljivanje bajera, a ovisno o vremenskim prilikama, trajat će nekoliko mjeseci.

Nakon izmuljivanja i uređenja, Matišićev bajer ponovno će biti poribljen.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije