Grad Varaždin

Gradonačelnik Bosilj boravi u Kini na Seminaru o lokalnoj upravi

Zajedno s varaždinskim gradonačelnikom, u Kini boravi grupa od 15-ak drugih gradonačelnika hrvatskih gradova, predsjednika i članova vijeća.

Gradonačelnik Neven Bosilj kao službeni predstavnik Grada Varaždina  boravi u Narodnoj Republici Kini od 19. – 29. listopada 2024.  na Seminaru o lokalnoj upravi u Hrvatskoj. U suradnji s Veleposlanstvom NR Kine, organizatori putovanja su Međunarodni centar za obuku u Hong Kongu i Macau Kineske nacionalne akademije za upravljanje i Ministarstva trgovine  NR Kine (International, Hong Kong and Macao Training Centre of the China National Academy of Governance i Ministry of Commerce).

Sve troškove puta podmireni su od kineske strane, odnosno organizatora puta. Zajedno s gradonačelnikom Grada Varaždina, u Kini boravi na istom seminaru grupa od petnaestak drugih gradonačelnika hrvatskih gradova, predsjednika i članova gradskih vijeća te članova nacionalnog parlamenta.

Na upit novinara za komentar županove objave o putovanjima gradonačelnik Neven Bosilj je odgovorio:

– HDZ opet laže. Kako sam već prije rekao, uvijek nastojim putovati ne opterećujući gradsku blagajnu. Na primjer put u Norvešku je u cijelosti plaćen iz projekta norveškog granta, a u Sarajevo sam putovao na poziv i trošak UNDP uključujući i dnevnice. Tako i trošak mog sadašnjeg boravka u Kini zajedno s nekoliko dužnosnika iz redova gotovo svih stranaka, uključujući i HDZ, plaća ministarstvo trgovine NR Kine što uključuje sve troškove prijevoza i boravka. Ne iznenađuje podmetanje i izmišljanje našeg neinformiranog župana, koji svojim neprimjerenim napadom na službenu delegaciju jedne države, a u kojoj su i njegove stranačke kolege, samo potvrđuje već ranije ocjene kako je zalutao na mjesto župana. Svojim podmetanjem i napadom na službenu delegaciju župan po skrivečki želi svima reći da kad već on ne može, jer ga nitko niti ne zove, onda nitko ne treba putovati i predstavljati naš grad, našu županiju ili našu zemlju. Jer, eto njega, nesretnika nitko ne želi (osim poziva na stranačka sijela HDZ-a u Hercegovini). Obnašanje funkcije župana je očito prezahtjevna funkcija za neke kojima će građani uskoro pokazati što misle – navodi Bosilj.

Uoči puta u Kinu, gradonačelnik Bosilj se odazvao na akciju dobrovoljnog darivanja krvi povodom predstojećeg Dana dobrovoljnih darivatelja krvi. Što se tiče pitanja o navodnom putovanju zamjenika gradonačelnika Miroslava Markovića, on je na godišnjem odmoru i to prvi put u ovoj godini.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije