Grad Ivanec

Velik interes za 44. po redu kajkavski književni natječaj ‘Draga domača rieč’

Pristiglo je čak 230 radova od 125 autora.

Na ovogodišnji, 44. kajkavski književni natječaj Draga domača rieč, koji i ove godine provodi Gradska knjižnica i čitaonica “Gustav Krklec” Ivanec, pristiglo je čak 230 radova od 125 autora.

U kategoriji odraslih za najbolje pjesme konkuriraju 53 autora sa 154 rada, dok su u kategoriji djece i škola prijavljena 72 autora sa 76 pjesama, uz podršku 16 mentora.

Ova brojka pokazuje da kajkavska riječ i dalje ima posebno mjesto u našoj kulturnoj baštini te se već desetljećima uspješno prenosi i njeguje kroz nove generacije.

Glavni pokrovitelj manifestacije je Grad Ivanec, a supokrovitelj Varaždinska županija. Medijski pokrovitelji su Ivanečke novine i Radio Sjeverni FM.

Iz Gradske knjižnice poručuju kako je već u tijeku velik i zahtjevan posao odabira najboljih radova, koji će svoje mjesto naći u Zborniku Drage domače rieči 2024.

I ove godine ocjenjivačko povjerenstvo je u sastavu dr. sc. Mirjana Posavec, mag. bibl. Iskra Petak i glavna urednica Zbornika Vesna Matišić. Za grafičku obradu Zbornika zadužena je knjižničarka Petra Polančec, a tisak priprema Grafički studio Mimi.

Završna svečanost, uz autorsku interpretaciju pjesama i dodjelom nagrada najboljima, bit će u Kinodvorani Ivanec u petak, 29. studenog.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije