FOTO Srijeda u muzeju: Varaždinci slušali o kuhinji iz vremena Habsburgovaca

Uz izložbu Varaždin pod krunom Habsburgovaca, a u sklopu Srijede u Muzeju, održano je predavanje pod nazivom U kuhinji kod Habsburgovaca, koje je pripremila muzejska savjetnica i jedna od autorica izložbe Mirjana Dučakijević.

Kultura hrane doživjela je procvat u baroku, pod utjecajem francuskih kraljeva Luja XIV. i Luja XV., čiji su kuhari bili iznimno cijenjeni i na habsburškom dvoru.

Dvorsku kuhinju Habsburgovaca vodili su i u njoj se izučavali brojni znameniti kulinarski majstori, zahvaljujući kojima je, kao i zbog dinamične povijesti Carstva, nastala prepoznatljiva bečka kuhinja.

Usto, tradiciju su poprimale i druge prehrambene navike, kao što je, primjerice, ispijanje kave, pa je Beč već 1730. godine imao tridesetak kavana.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije