Hrvatske vode nagradile slikovnicu ‘Hrvoje i poplava’ višnjičkih učenika

Slikovnica ‘Hrvoje i poplava’, koju su pod mentorstvom Jadranke Kučar izradili učenici OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice – Sara Pintarić, Nikolina Butko, Lucija Križanec, Maja Bednjički, Dario Juren i Daria Butko, nagrađena je na natječaju Hrvatskih voda ‘Najmlađi za vode Hrvatske 2015. – 2016.’, piše Lepoglava.net.

Na natječaj su se s 204 radova prijavile 143 osnovne škole iz cijele Hrvatske. Slikovnica ‘Hrvoje i poplava’, koja prikazuje borbu s poplavom na rijeci Kupi, proglašena je najboljim likovnim radom s temom slikovnice.

Nagrada je, povodom Svjetskog dana voda, kreativnim višnjičkim učenicima uručena u sjedištu Hrvatskih voda. U ime autorske ekipe iz ruku generalnog direktora Hrvatskih voda Ivice Plišića nagradu je primila učenica 6. razreda Maja Bednjički.

Dodjeli nagrada su uz učenicu Maju Bednjički i mentoricu Jadranku Kučar nazočili ravnateljica OŠ Izidora Poljaka Višnjica Slavica Cingesar i lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je pohvalio kreativnost autora slikovnice te aktivnosti višnjičke škole usmjerene edukaciji učenika o važnosti očuvanja vode i ostalih prirodnih resursa, prenosi Lepoglava.net.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije