omiljeni napitak

Znanstvenici su dokazali kako zapravo tursku kavu kuhamo na krivi način

Istraživači su rekli da bi kava zapravo trebala biti od većih zrna koja nisu upotpunosti samljevena te se tako dobije puniji okus, a jačina kave ostaje ista.

Istraživanje objavljeno u akademskom časopisu Journal pokazalo je
da većina ljudi svoju kavu kuha na pogrešan način, prenosi

nypost.com
. Dokazali su da ljudi koriste previše zrna
kave koja su sitno mljevena, što vodi do lošijeg okusa i
potrošnje previše proizvoda.

Istraživači su rekli da bi kava zapravo trebala biti od većih
zrna koja nisu u potpunosti samljevena jer se tako dobije
puniji okus, a jačina kave ostaje ista, dok potpuno samljevena
zrna ostavljaju gorak okus. Također, ovim se načinom i
štedi.

Naime, manje zrna potrebno je za kuhanje kave, što znači da
ćete uštedjeti na proizvodu i morat ćete kupovati manje kave.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije