Određena skupina ljudi već na dodir počne osjećati okus hrane, a o kakvoj je skupini riječ saznajte u tekstu.
Kada fizički dotaknete hranu poboljšava se senzor za percepciju
vašeg mozga, stručnjaci kažu. To znači da i prije nego hrana dođe
u usta, dodir omogućava mozgu da mu se ona čini ukusnijom, ali
kako prenosi
Daily Mail, stručnjaci su otkrili da se to događa samo
ljudima koji inače drže strogi režim prehrane.
Sveučilište Stevens u New Yorku promatralo je 45 volontera dok su
gledali u kocku Muenster sira prije nego su ga dotaknuli, a zatim
jeli. Polovica ljudi držala je hranu na štapiću, a ostali u
rukama. Svi oni koju su tvrdili da inače imaju veliku kontrolu
nad onime što jedu smatrali su sir ukusnijim kada su ga držali u
rukama. Čak i kada su ju držali u rukama, ljudi koji inače ne
paze na prehranu i ne kontroliraju se, nisu osjetili nikakvu
satisfakciju u vezi hrane.
Idući eksperiment uključivao je 145 studenata koji su podijeljeni
u dvije grupe. Jedna grupa je pazila strogo na prehranu, druga
ne. Dobili su posude s mini krafnama, jedni štapiće kao pribor,
drugi su jeli prstima. Opet je dokazano da su oni koji inače
strogo paze na prehranu počeli uživati u krafnama već pri samom
dodiru.