Osim pranja na visokim temperaturama, potrebna je i mala pomoć kuhinjskih sastojaka.
Ručnici nekada nakon pranja budu grubi, a nekada i ne
mirišu. Ovo se događa zbog raznih pogrešaka do kojih dolazi
kod pranja ili spremanja ručnika. Postoji nekoliko načina da se
izbjegne ovaj problem.
Najvažnije je ručnike prati na visokim temperaturama kako bi se
ubile sve bakterije, ali i kako ne bi imali neugodan miris.
Preporučuje se prati ih na temperaturi od 60 stupnjeva, a ako i
nakon toga ne mirišu, operite ih povremeno na 90
stupnjeva.
Ako ova metoda ne pomaže, postoji trik koji uključuje dva dobro
poznata sastojka. Alkoholni ocat i sodu
bikarbonu. Soda će neutralizirati sve neugodne mirise, a
ocat će otopiti svu prljavštinu i bakterije. Može se
upotrijebiti svaki sastojak posebno ili ih kombinirati u
pranju. Dovoljno je pola šalice octa uliti izravno u
bubanj perilice za rublje u ciklusu ispiranja. Ocat će omekšati
tkaninu, ukloniti mrlje, bakterije i plijesan. S druge
strane, soda bikarbona dodaje se u istom omjeru i to u
ciklusu pranja, a ona će
uz neugodne mirise ukloniti i mrlje od hrane,
ulja, uspostaviti dobar pH vode, ali i očistiti
perilicu.