Prođite kroz vojarnu u Optujskoj ulici uz stručno vodstvo turističkih vodiča

U salonu Gradske Vijećnice danas je održano predstavljanje projekta MAPS (Military assets as public spaces – vojni objekti kao javni prostori). Projekt, koji se provodi u okvirima EU programa URBACT III, je inciran od strane Grada Varaždina koji sa svojim gradovima partnerima pokušava revitalizirati bivše vojne komplekse.

Na samom predstavljanju najavljen je i dan otvorenih vrata vojarne u Optujskoj ulici pod nazivom ‘OpTUjska je TU. A ti?‘ koji će se održati u subotu 20. veljače 2016. godine u 10 sati. Grad Varaždin zajedno sa Gradskim muzejom, Društvom turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina te 5. mjesnim odborom organizira ovu inicijativu s ciljem određivanje nove funkcije vojarne.

– Prva faza se polako primiče kraju, 16. ožujka kreću prijave za drugu fazu. U ovoj fazi smo proširili međunarodno partnerstvo na deset gradova, formirali smo lokalnu grupu, susreli smo se trenutnim korisnicima vojarne. Svi su jako zainteresirani za događaje koji će se tamo događati. Danas najavljujemo prvi dan otvorenih vrata vojarne kako bi upoznali građane s prostorom i idejama i da saznamo od njih kako oni vide taj prostor – rekla je Emanuela Grđan, koordinatorica projekta.

Projekt je prokomentirao i Branimir Šurbek predsjednik Društva turističkih vodiča i pratitelja Grada Varaždina.

– Varaždinci su svake godine jako zainteresirani. Lani smo imali čak snijeg do koljena, ali ni to nije spriječilo naše sugrađane da nam se pridruže u Međunarodnom danu turističkih vodiča. Pozivamo građane da svakako dođu i pogledaju neke od zgrada koje znamo s fasada. Ove godine na projektu MAPS pokušali smo objediniti jedno nastojanje da se otvori vojarna u Optujskoj ulici i nadamo se da će i ove godine pridružiti i naši Varaždinci, da škicnu iza te ograde – kazao je Branimir Šurbek.

Subota, 20. veljače, bit će tako dan kad će građani i građanke moći zaviriti u prostor vojarne u Optujskoj ulici. Vrijeme razgledavanja započinje u 10 sati, a mjesto sastanka je kod trgovine Branka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije