Ludbreg: U nesvakidašnjoj akciji policajci lovili odbjegle magarce

U Ludbregu se protekle nedjelje, 7.veljače, dogodila nesvakidašnja policijska akcija u kojoj su sudjelovala dva policijska djelatnika, jedna gospođa i – dva magarca. Naime, magarci su igrom slučaja odlutali iz svog ograđenog prostora te lutali ulicama, da bi završili u dvorištu jedne obiteljske kuće.

– Gledala sam televizor. Unuka me zovnula da je neka živina u dvorištu. Kad sam pogledala, vidjela sam dva magarca, rekla je za 24 sata Ankica Bobetić (73) iz Poljanca kraj Ludbrega.

U nedjelju oko 20 sati dva magarca su pobjegla iz dvorišta Alena Dožaića. Trčali su nekoliko stotina metara po Podravskoj magistrali. Preplašila su ih svjetla automobila pa su prvo pobjegli u dvorište Ankice Bobetić, a nakon toga su stajali na križanju nasred ceste. Stvorila se velika kolona, a netko od vozača je nazvao policiju. U akciju spašavanja krenuli su policajci iz Ludbrega Dunja Njegovec (29) i Saša Gizdavec (36), pišu 24 sata.

– Nakon dojave brzo smo pronašli magarce. Hodali su cestom i bili jako uplašeni, ali smo im bez problema prišli. Auti su stali, a mi smo magarce odvukli uz ogradu. Kolega i ja držali smo ih za uzde na vratu. Dali su nam prići bez problema, baš su bili pitomi – ispričala je za 24 sata policajka Njegovec.

Iako su policajci mislili da je problemima s magarcima kraj, ispostavilo se da su životinje imale neku drugu ideju po tom pitanju.

– Rekla sam im da znam tko je vlasnik životinja. Policajka i ja smo ih tjerali po biciklističkoj stazi, a policajac u automobilu s upaljenom rotirkom. Neko vrijeme su išli prema kući, ali onda su se vratili natrag – ispričala je novinarima 24 sata Ankica Bobetić.

Prema riječima aktera ovog nesvakidašnjeg događaja, u tim su trenucima pokušali pronaći vlasnika životinja kako bi on pokušao vratiti životinje na svoje imanje, međutim nisu ga susreli kod kuće. Nakon neuspjelog pokušaja, odlučili su se vratiti k životinjama kako bi pokušali na neki drugi način vratiti magarce gdje pripadaju, a upravo u tim trenucima pojavio se vlasnik, koji je konopcem pokušao odvući životinje natrag na dvorište. No, tvrdoglavi kakvi jesu, magarci se nisu predali ni ovog puta, već su pokušali sabotirati svaki pokušaj svog vlasnika da se vrate kući.

– Bilo je to tri koraka naprijed, da nazad. Ali bitno da su oni na sigurnom – kroz smijeh je za 24 sata rekla policajka Dunja nakon uspješno završene akcije spašavanja.

Prema pisanju 24 sata, životinje su pobjegle s imanja nakon što je jak vjetar otvorio vrata, a cijela akcija vraćanja magaraca na njihovo mjesto trajala je punih sat vremena. Također, ovo nije prvi put da su magarci napustili sigurnost svog doma, jer su i prošle jeseni pobjegli preko ceste na gradilište, a desetak ljudi je bilo potrebno tog puta kako bi se magarci vratili kući.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije