Za sve vas koji volite laganiju prehranu, planirate uvesti bezmesne dane ili samo želite isprobati nešto novo i drugačije…
Recept je ideja blogerice Tatjane Miletić – kombinacija
odreska od cvjetače na finom humusu popravit će vam dan,
osigurati odličan obrok od kojeg ćete ostatak dana pucati od
snage i energije.
Odrezak od cvjetače s chimichurri umakom na humusu
Sastojci:
1 cvjetača
Za namaz:
3 žlice ulja sok od limuna
1 žličica meda/javorovog sirupa
1 žličica kumina
1 žličica kajenske paprike
1 žličica slatke paprike
1 žličica crnog luka u granulama
1 žličica češnjaka u granulama
1 žličica papra
1 žličica soli
Za chimichurri umak:
vezica peršuna
vezica korijandera
2 režnja češnjaka
1 manji crveni luk
1 žličica origana
1 žličica jabučnog octa
papar, sol maslinovo ulje, količinu odredite ovisno o tome koliko
gust umak želite
pola limuna
1 žličica soli s chillijem i limunom
1 ljuta papričica jalapeno
Priprema:
Cvjetaču narežite na šnite, za pripremu odreska uzmite onu iz
sredine da dobijete lijepi, veliki odrezak. Sjedinite sve
sastojke za namaz i premažite dobro preko cvjetače s jedne i
druge strane. Odrezak stavite na papir za pečenje i pecite u već
zagrijanoj pećnici oko 30 minuta na 200 stupnjeva. Pripremite
chimichurri umak: sve sastojke stavite u blender i usitnite do
željene teksture. Predlažemo da napravite gušći umak (stavite
manje ulja i nemojte predugo blendati) kako biste osjetili sve
sastojke koje ste stavili. Prilikom serviranja prvo stavite
humus, zatim pečenu cvjetaču i na kraju prelijte chimichurri
umakom.