Ove palačinkice poslužit će i kao doručak, ali i kao brzinski desert za dvoje!
Kokos palačinke napravljene od kokosovog brašna, sadrže puno
proteina, malo ugljikohidrata i zaista su ukusne! Možeš ih
servirati s bananom, kapljicom javorovog sirupa i maslacem
od kikirikija. Jednako su ukusne i u kombinaciji s čokoladnim
namazom i kokosom, kao i uz domaći džem ili med.
Sastojci (za 8-10 palačinki):
1/3 šalice grčkog jogurta (mjere su iskazane za
šalicu od 2,5 dl)
2 žlice meda
3 velika jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
2 žlice kokosovog ulja, rastopljenog i ohlađenog
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
1/4 žličice soli
1/4 šalice kokosovog brašna.
Priprema:
1. U velikoj zdjeli izmiješaj grčki jogurt, med, jaja i vaniliju.
Kad se sastojci sjedine, umiješaj kokosovo ulje.
2. Po vrhu pospi prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i kokosovo
brašno. Miješaj tijesto pjenjačom sve dok ne nestanu
grudice.
3. Ostavi tijesto da se odmori 10 minuta (to omogućava brašnu da
upije dio tekućine i zgusne tijesto).
4. Zagrij tavu koja se ne lijepi na laganoj do srednje niskoj
vatri. Kad je tava zagrijana, dodaj kokosovo ulje
i rasporedi palačinke, stavljajući za svaku palačinku
po žlicu tijesta.
5. Svaku palačinku peci tri do četiri minute. Ove palačinke su
prilično osjetljive – ako se ne preokrene savršeno, ne brini, i
dalje će biti odličnog okusa.
6. Ponovi postupak s preostalim palačinkama te povremeno premaži
tavu uljem ili maslacem kako se ne bi lijepile.