Kuhinjski ormarić nije najbolje mjesto za pohranu čipsa, a i okus i hrskavost će se jako brzo izgubiti...
Ako ste mislili da čips ne možete držati nigdje drugdje i da je
kuhinjski ormarić jedino dobro mjesto, razmislite ponovno.
Stručnjaci kažu da ljudi najčešće čips pohranjuju na
krivom mjestu, te da postoji način da mu se produlji rok
trajanja. Kako piše
Express, stručnjaci iz prehrambene industrije
često ljudima na društvenim mrežama dijele savjete za
skladištenje hrane kako bi im proizvodi što dulje
trajali i tako im pomogli uštedjeti, a sada su napisali da je
čips najbolje držati – u zamrzivaču!
Svejedno je, ističu, o kojem čipsu se radi, ako ga stavite u
zamrzivač možete mu produžiti trajanje čak za nekoliko
mjeseci. Naime zbog niskog udjela vode u
čipsu temperatura u zamrzivaču neće na njega učinak
koji ima na većinu proizvoda, što znači da se čips neće
smrznuti već se se samo ohladiti. Prema stručnjacima,
postoji mnogo anegdotskih dokaza da će im držanje u
zamrzivaču pomoći da dulje traju, a neki korisnici
društvenih mreža kažu da tako već i rade; i da
zamrzavanje zaista djeluje.
– Čips je najboljeg okusa kada ga izvadite iz zamrzivača! –
napisao je jedan.
– Uvijek stavljam čips u zamrzivač jer mu to poboljšava okus i
čini ga hrskavijim… – komentirao je drugi.
Na ideju za ovaj trik su, kažu, došli kad je nedavno pokrenuta
rasprava može li se čips jesti i nakon što mu istekne
rok trajanja, a Američka Agencija za standarde hrane potvrđuje da
se grickalice poput čipsa mogu bez straha jesti i nakon
što je prošao rok napisan na ambalaži.