Ne treba vam pećnica niti mikrovalna, a sve što trebate napraviti prije nego što pizzu stavite u fritezu je poprskati ju uljem...
Pizza nakon podgrijavanja može biti goreg okusa nego kad je tek
ispečena i ni približno toliko hrskava pa je
jedna blogerica; koja inače online dijeli razne
savjete i recepte; podijelila svoj trik za
podgrijavanje pizze nakon kojega će biti ukusna i hrskava kao i
prve minute…
Kako piše Mirror, blogerica Farwin Simaak kaže da umjesto
u pećnicu ili mikrovalnu pizzu radije stavite u
fritezu na vrući zrak jer u njoj neće promijeniti svoju
teksturu. Kod friteze je, dodala je, najbolje to što joj ne treba
dugo da se zagrije pa ne ostavlja tijesto vlažnim.
Prvo treba zagrijati fritezu na 175 °C, a pizzu
poprskati s malo ulja. Zatim se u fritezu
ulije žličica vode da stvori paru kako se
pizza ne bi osušila, a nakon toga se stavljaju kriške pizze,
i to pazeći da je među njima razmak. Za otprilike
četiri minute trebali biste imati savršeno podgrijanu pizzu.
– Pizza će nakon podgrijavanja u fritezi biti hrskava, vruća,
sočna i prekrivena topljenim sirom kao da je upravo pečena –
dodala je Farwin.
Ona napominje i da je fritezu najbolje očistiti odmah nakon
upotrebe,i kako se kasnije ne bismo mučili sa skidanjem hladnih
ostataka masnoće i hrane.