Stručnjakinja savjetuje da biste umjesto te četiri vrste hrane, trebali jesti neke zdravije alternative poput avokada, omleta, zobenih pahuljica, piletine na žaru, borovnica i jogurta...
Često se onima koji ako misle konzumirati
alkohol; prije izlaska najbolje najesti masne
hrane pune ugljikohidrata, kako bi želudac lakše
probavio piće, no čini se da to možda i nije najbolja
ideja. Kako piše The Sun, nutricionistica Amanda Saucedi,
rekla je da postoje četiri skupine hrane koje treba izbjegavati
prije pijenja alkohola.
Pržena hrana trebala bi se izbjegavati jer takva vrsta hrane, kao
i grickalice, obično ne sadrže dovoljno dobar izbor hranjivih
tvari kako bi vaša crijeva bila pod kontrolom dok pijuckate vino
ili pivo. Također, Amanda kaže da je zabranjeno sve što može
izazvati žgaravicu, a to je, primjerice, začinjena hrana kao što
je curry, čokolada ili paprena metvica. Prema istraživanju Best
Practices in Research – Clinical Gastroenterology, ta vrsta
hrane dodatno će iritirati vaš probavni sustav. Jela zbog
kojih se često osjećate napuhnuto nije dobro jesti prije
večernjeg izlaska, a to su, primjerice, mliječni proizvodi, ali i
gazirana pića. Amanda objašnjava da alkohol može poremetiti
rad crijeva, pa je bolje pridržavati se uobičajene hrane kako bi
vaša crijeva ostala zdrava. Jedna od iznenađujućih namirnica
koju biste trebali izbjegavati je kofein, a razlog je taj
što će vas, u kombinaciji s drugim pićima koja također
sadrže kofein, učiniti još budnijima. Tako mogu negativno
utjecati na vas jer će pomoći prikriti simptome konzumiranja
alkohola, što bi vam moglo dati lažan osjećaj da možete popiti
više. Stručnjakinja savjetuje da biste umjesto te četiri
vrste hrane, trebali jesti neke zdravije alternative poput
avokada, omleta, zobenih pahuljica, piletine na žaru,
borovnica i jogurta.
– Avokado je dobar izvor zdravih masti koje će pomoći usporiti
apsorpciju alkohola – objasnila je nutricionistica.