LJETNA DELICIJA

Znate li kako pravilno spremati krastavce da duže traju i budu osvježavajuće hladni?

Većina ljudi baca krastavce u ladicu hladnjaka, što i nije najgora opcija, ali postoji jednostavan trik koji će ih duže održati svježima...

Iako su krastavci dostupni tijekom cijele godine, najbolje
vrijeme za uživanje u njima su ljetni mjeseci. Kad su na vrhuncu
sezone, krastavci su malo svježiji i ukusniji, te su neizostavni
u ljetnim salatama, namazima, pa čak i u smoothiejima, kako
prenosi
Real Simple
.

Ako ste ikada primijetili da vašim krastavcima ističe rok
trajanja samo nekoliko dana nakon što ste ih donijeli s tržnice,
to bi moglo biti zbog načina na koji su pohranjeni. Mnogi
krastavci kupljeni u trgovini imaju voštani sloj koji im
omogućuje duži rok trajanja, ali pravilna pohrana ključna je za
produživanje njihovog vijeka trajanja.

Većina ljudi baca krastavce u ladicu hladnjaka, što i nije
najgora opcija, ali postoji jednostavan trik koji će ih duže
održati svježima. Zamotajte cijeli krastavac u plastičnu foliju i
zatim ga spremite u hermetički zatvorenu posudu. Plastična folija
djeluje kao štit i zadržava vlagu, što sprječava sazrijevanje.
Nakon što isprobate ovu metodu, bit ćete ugodno iznenađeni kada
vidite da su vaši krastavci još uvijek hrskavi i do tjedan dana
kasnije.

Ako krastavce prethodno narežete, nemojte ih stavljati u
plastičnu vrećicu osim ako ih ne planirate pojesti u istom danu.
Umjesto toga, zamotajte ih u vlažni papirnati ručnik i zatim ih
čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do pet dana. Zadržavanje
vlage ključno je za održavanje svježih kriški krastavca što je
duže moguće.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije