Najbolje bi bilo da ga držite na najnižoj polici gdje je najhladnije i gdje sokovi ne mogu kontaminirati ostale namirnice.
Kupili ste malo veću količinu mljevenog mesa i ne možete sve
iskoristiti za jednu pripremu ili ste u zadnji tren odlučili da
ipak nećete kuhati nešto s njim i meso je ostalo još jedan dan u
hladnjaku?
Saznajte koliko dugo može tako stajati i kako ga je najbolje
čuvati. Kako tvrdi Food Network, sirovo mljeveno meso u hladnjaku
može stajati najviše dva dana, a nakon toga ga treba skuhati ili
zamrznuti. Najbolje bi bilo da ga držite na najnižoj polici gdje
je najhladnije i gdje sokovi ne mogu kontaminirati ostale
namirnice.
Ako ste ga već pripremili, gotovo jelo s mljevenim mesom može
stajati tri do četiri dana u hladnjaku, tvrdi Ministarstvo
poljoprivrede SAD-a. Bakterije se, iako sporije, razvijaju i u u
njemu.
Zato je zamrzivač najbolja opcija – ondje može stajati tri do
četiri mjeseca ako je sirovo, dok je rok gotovog dva do tri
mjeseca.
U originalnom pakiranju možete ga držati do dva tjedna, a nakon
toga bi bilo dobro da to pakiranje omotate plastičnom folijom
kako ne bi ulazio zrak, prenosi Woman’s Day.