tip for free

Koliko dugo mljeveno meso može stajati u hladnjaku, a koliko u zamrzivaču? Stručnjaci znaju odgovor

Najbolje bi bilo da ga držite na najnižoj polici gdje je najhladnije i gdje sokovi ne mogu kontaminirati ostale namirnice.

Kupili ste malo veću količinu mljevenog mesa i ne možete sve
iskoristiti za jednu pripremu ili ste u zadnji tren odlučili da
ipak nećete kuhati nešto s njim i meso je ostalo još jedan dan u
hladnjaku?

Saznajte koliko dugo može tako stajati i kako ga je najbolje
čuvati. Kako tvrdi Food Network, sirovo mljeveno meso u hladnjaku
može stajati najviše dva dana, a nakon toga ga treba skuhati ili
zamrznuti. Najbolje bi bilo da ga držite na najnižoj polici gdje
je najhladnije i gdje sokovi ne mogu kontaminirati ostale
namirnice.

Ako ste ga već pripremili, gotovo jelo s mljevenim mesom može
stajati tri do četiri dana u hladnjaku, tvrdi  Ministarstvo
poljoprivrede SAD-a. Bakterije se, iako sporije, razvijaju i u u
njemu.

Zato je zamrzivač najbolja opcija – ondje može stajati tri do
četiri mjeseca ako je sirovo, dok je rok gotovog dva do tri
mjeseca. 

U originalnom pakiranju možete ga držati do dva tjedna, a nakon
toga bi bilo dobro da to pakiranje omotate plastičnom folijom
kako ne bi ulazio zrak, prenosi Woman’s Day.

 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije