Stručnjakinja također preporučuje ulaganje u termometar za zamrzivač i hladnjak s daljinskim senzorima, kako biste mogli pratiti temperaturu unutra bez otvaranja vrata
Zamrzivač je sjajan način da smanjite bacanje hrane, a s
obzirom na životne troškove, važno je i da on učinkovito
radi. Stručnjakinja Kate Hall, otkrila je jedan zanimljiv trik
kojim možete provjeriti radi li vaš zamrzivač dobro i hladi li
dovoljno.
Kako piše Express, stručnjakinja također preporučuje ulaganje u
termometar za zamrzivač i hladnjak s daljinskim senzorima, kako
biste mogli pratiti temperaturu unutra bez otvaranja vrata, i
tako uvijek znali je li sve u redu.
Ono što trebate napraviti kako biste provjerili radi li zamrzivač
dobro, je do pola napuniti malu posudu s vodom
i pustiti ju da se zamrzne. Kada se zamrzne, stavite na
površinu malu kovanicu. Naime, ako vaš zamrzivač radi ispravno,
kovanica bi trebala ostati na površini, no ako potone, onda
znate da ne radi kako treba.
– Ako ustanovite da je temperatura preniska ili da se led topi,
prvo što trebate učiniti je uzeti upute za korisnike. od
proizvođača. On bi trebao sadržavati savjete, poput onih da
provjerite brtve oko vrata, kao i da provjerite da
su spirale na stražnjoj strani zamrzivača čiste i bez
nečistoća – objasnila je stručnjakinja.
Dodala je i da je važno redovito odmrzavati zamrzivač, odnosno
svakih šest mjeseci, ali je isto tako važno i da ga ne napunite s
previše namirnica, jer morate ostaviti malo prostora za
cirkuliranje zraka. Osim toga, izbjegavajte stavljati toplu ili
vruću hranu u zamrzivač, a ako zamrzavate svježu ili domaću
hranu, zamrzavajte ju u manjim količinama kako vaš zamrzivač ne
bi morao toliko raditi. Postoji i određeni način organiziranja
zamrzivača kako biste bili sigurni da ne otežavate njegov rad.
– Prvo provjerite je li hrana u vašem zamrzivaču grupirana prema
vrsti hrane, na meso, ribu i povrće, i upotrijebite kutije ili
čvrste vrećice kako biste podijelili prostor. Preporučujem i
pakiranje glomazne hrane u vrećice za zamrzavanje – rekla je
stručnjakinja.