Uz ove jednostavne savjete sačuvajte njegovu svježinu
Omiljeni začin koji se odlično slaže s mnogo jela često se
zna osušiti i ne možete više s njim ništa učiniti. Češnjak treba,
baš kao i svježe začine poput bosiljka, origana, kadulje, dobro
čuvati. Jedino tako možete spriječiti nepotrebno bacanje.
Kako prenosi Pink Villa, najbolja metoda jest držanje
češnjaka u pletenoj košarici ili mrežastoj vrećici na temperaturi
– od 15 do 18°C pri blagoj vlažnosti.
Drugi način je u hladnjaku, i to u zatvorenoj ladici koja je
inače namijenjena za voće i povrće.
Bitno je napomenuti da ga morate iskoristiti čim ga izvadite iz
hladnjaka. Ako ga ostavite na sobnoj temperaturi nakon što
se ohladio, ubrzo će se početi raspadati. Također, možete
usitniti češnjak u blenderu, a zatim ga staviti u posudice za led
i zamrznuti.
Jednostavno izvadite kockicu, dvije i dodajte jelu tijekom
kuhanja. Također, možete u blender dodati malo
maslinova ulja i začina poput ružmarina ili bosiljka, pa
time začiniti hranu. Češnjak možete ispeći u pećnici, a kada
poprimi smeđu boju i dobro se ohladi, stavite ga u plastičnu
posudicu i zamrznete.