Kad kuhinja ima miris po kuhanom bakalaru, mesu ili sarmi, danima nakon je potrebno taj miris ukloniti, a postoji nekoliko lakih načina za to...
Prvo, probajte trik s kavom. Zdjelica svježe mljevene kave
odstranit će sve neugodne mirise iz hladnjaka ili zamrzivača. Pa
čak i kuhanje kave može sakriti neugodne mirise.
Iskušajte i ugljen koji isto upija mirise. Neka bude prirodan bez
aditiva, a možete ga staviti u hladnjak. Komad ugljena u
prostoriji možete staviti u neku tkaninu ili čarapu.
Soda bikarbona kao osvježivač zraka
Kutija sode bikarbone često se koristi za upijanje mirisa u
hladnjaku, no soda bikarbona je iznimno korisna i u kuhinji.
Slično kao i mljevena kava, soda bikarbona raspoređena po
prostoru u zdjelicama upit će miris kuhanja, a ako mješavinu vode
i sode bikarbone prokuhate dobit ćete osvježivač zraka.
Sodu bikarbonu također možete posipati na dno kante za smeće kako
biste upili sve neugodne mirise ostataka hrane koje ćete u nju
bacati. Isti učinak u kanti imaju i kore limuna, uz dodatak
ugodnog citrusnog mirisa.
Za još jedan način suzbijanja mirisa pomoći će vam alkoholni
ocat. U jednoj posudi zagrijte do vrenja pola šalice octa te
jednu šalicu vode, a para koja će izlaziti će upiti sve mirise.
Najbolji učinak imate kad upalite napu da sve mirise izbacujete
iz kućanstva.