Otprilike 78 posto ispitnika priznalo je da čokoladu drži u hladnjaku, a istraživanje otkriva da to nije pravi način...
Čokolada je svima jedna od omiljenih poslastica, no znate li
da postoji mogućnost da ju jedete pogrešno? Znanstvenici
u Galaxyu, koji se bave hranom, tvrde da ljubitelji čokolade
čine dvije velike pogreške koje bi vas mogle iznenaditi,
piše The Sun.
Prema jednom istraživanju u kojem su sudjelovale
odrasle osobe, čak njih 58 posto navelo je čokoladu kao
svoju najdražu slasticu. Otprilike 78 posto priznalo je da
čokoladu drže u hladnjaku, a istraživanje otkriva da to
nije pravi način. Naime, čokoladu je potrebno čuvati na 18
stupnjeva, što znači da biste je trebali staviti u ormarić.
Druga velika pogreška koju ljudi čine je žvakanje. Možda
zvuči glupo, ali trebali biste pustiti da vam se čokolada otopi u
ustima jer to dopušta kakaovu maslacu da obloži vaša usta i
raširi sve okuse. Također, mogla bi vas iznenaditi i
preporuka da čokoladu konzumirate ujutro, točnije između 9 i
11 sati. To je zato što okusi zahtijevaju svježe nepce da bi
se u njima uživalo, a isto tako daje vam i dozu kofeina na
početku dana.
– Čokolada je duboka, složena poslastica s mnogo slojeva
koje treba istražiti. Konzumiranje čokolade ranije tijekom dana
sa svježim nepcem također je otkriće koje će možda mnoge
iznenaditi, ali čini čokoladu dobrim izborom za međuobroke koji
će nam pomoći da nastavimo raditi punom snagom prije ručka
– rekla je znanstvenica koja se bavi hranom Natalie
Alibrandi.
Stručnjaci su otkrili još nekoliko stvari koje možda niste znali
u vezi s čokoladom. Naime, tvrde da biste je trebali
jesti u malim količinama kako biste izbjegli pretjerano
stimuliranje okusnih pupoljaka. Također, savjetuju i da pokušate
kombinirati čokoladu s nečim drugim. Možete, primjerice, probati
mliječnu ili bijelu čokoladu s gorkom hranom ili gorku
čokoladu sa slanijom hranom.