BUDITE OPREZNI

Postoji mogućnost da uništavate svoj štednjak, a da ni ne znate: Ovako ćete ga očistiti ispravno

Štednjak bi se trebao čistiti samo mekanim spužvama, dok bi one žičane valjalo izbjegavati...

Kod svakog kuhanja se zaprlja površina štednjaka, a trebalo bi
obratiti pažnju na njezino čišćenje. Nisu ista pravila za
staklokeramičku podlogu, indukciju i klasičan, plinski
štednjak.

Štednjak bi se trebao čistiti samo mekanim spužvama, dok bi one
žičane valjalo izbjegavati. Pogotovo kod štednjaka sa
staklokeramičkom pločom za kuhanje ili kod indukcije. Čak i ako
se neka hrana zapekla na površini, izbjegavajte struganje oštrim
predmetima.

Što se tiče sredstva za čišćenje i ovdje treba voditi računa,
pogotovo kada se radi upravo o ove dvije površine. S obzirom na
to da su vrlo osjetljive, treba uvijek koristiti manje agresivna
sredstva, dok je najbolje brisati s toplom vodom. Koristite
prirodna sredstva, kao što je soda bikarbona koja se jednostavno
posipa i potom se obriše krpicom od mikrofibre. 

Plamenici na štednjaku mogu se očistiti uz pomoć octa i vode
pomiješanih u jednakom omjeru. Ostavite da djeluje nekoliko
minuta i obrišite krpicom. Ne zaboravite očistiti i glave
plamenika u toploj vodi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije