ZABORAVI

Evo kako češnjak ostaje svjež i do četiri mjeseca: Kuhar otkrio jednostavan način skladištenja

Kuhar Jerry James Stone otkrio je kako sačuvati otvorene lukovice češnjaka do četiri mjeseca jednostavnim trikom za skladištenje...

Umjesto fizičkog bacanja češnjaka, što dovodi do nepotrebnog
otpada, naučite najbolji trik za skladištenje hrane kako biste
spriječili klijanje i kvarljivost luka.

Kuhar Jerry James Stone podijelio je osnove dobrog skladištenja
lukovica češnjaka te je otkrio ključni način za dugotrajnije
čuvanje češnjaka.

Pravilno skladištenje češnjaka

Netaknuta lukovica češnjaka ostat će svježa i do šest mjeseci ako
se čuva na suhom mjestu na sobnoj temperaturi, zbog čega je
lukovice češnjaka najbolje čuvati u posudi na kuhinjskom pultu.
Međutim, nakon što zdrobite lukovicu češnjaka kako biste
upotrijebili češanj ili dva, ostali dijelovi mogu proklijati
mnogo prije nego što se očekuje.

Jerry tvrdi da će otvorena lukovica češnjaka trajati samo
nekoliko tjedana prije nego što počne klijati.

Najbolji način za pohranjivanje češnjaka uključuje stavljanje
oguljenih češnjeva češnjaka u malu staklenku octa koju zatim
treba čuvati u hladnjaku. Kuhar Jerry je rekao da ovaj pametni
način skladištenja osigurava da češnjak ostane svjež do četiri
mjeseca, što je puno dulje nego inače da stoji u kuhinjskom
ormariću.

Imajte na umu da češanj češnjaka može promijeniti boju i postati
plav ili ljubičast dok se čuva u octu, ali kuhar Jerry
uvjerava da je i dalje potpuno siguran za konzumiranje. Ne samo
da će režnjevi češnjaka i dalje biti sigurni za konzumiranje,
promjena boje neće nimalo utjecati na okus pa možete nastaviti
pripremati ukusna jela.

Kada treba prestati konzumirati luk

Nakon isteka roka od četiri mjeseca, sve preostale češnjeve
češnjaka u octu treba baciti i ne biste ih trebali jesti.
Međutim, ocat koji je pomiješan s maslinovim uljem, jestiv je i
dalje i može biti odličan preljev za salatu. “Ocat traje vječno”,
rekao je Jerry.

Iako bi neki ljudi mogli doći u iskušenje da pohrane režnjeve
češnjaka u maslinovom ulju, Jerry je savjetovao da to nikad ne
rade. Kuhar je rekao: “Neću ulaziti u pojedinosti, ali zbog niske
kiselosti u češnjaku i činjenice da maslinovo ulje uklanja kisik
iz svega što je oko njega, to samo stvara priliku za botulizam.”

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) potvrdio je da je
botulizam rijetka, ali ozbiljna bolest uzrokovana toksinom koji
napada tjelesne živce. “A to je posljednja stvar koju želite.
Jako je važno da koristite ocat”, naglasio je Jerry,
piše Express.co.uk, a prenosi
Net.hr
.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije