SJAJAN REZULTAT Kuhari Zlatko Novak i Marin Sambolek osvojili srebro u Pragu!

Varaždinski kuhar Zlatko Novak iz restorana Bedem, zajedno s Marinom Sambolekom iz Hotela Turist, sudjelovao je ovog vikenda u Pragu na prestižnom kulinarskom natjecanju Global Chefs Challenge, gdje su ovi kuhari osvojili srebro!

Riječ je o jednom od najvećih svjetskih natjecanja kuhara, a zadatak je bio u tri sata pripremiti i servirati predjelo, glavno jelo i desert, uz određene zadane namirnice. Za predjelo je bila zadana jakobova kapica i brancin, za glavno jelo teleći but i guščja jetra, a u desertu je moralo biti 40 posto čokolade te dvije komponente od kojih jedna mora biti pečena.

> Zlatko Novak na natjecanju Pragu brani ‘zlatnu’ varaždinsku kuharsku tradiciju

– Srebro zlatnog sjaja! Zlatko Novak i Marin Sambolek osvojili su drugo mjesto i tako ostvarili najbolji hrvatski rezultat na spomenutom natjecanju! Čestitke momci! Sasvim zasluženo! – stoji u objavi Hrvatskog kuharskog saveza.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije