Udruga umirovljenika Lepoglava darivala starije: Lijepo je što su nas se sjetili

Udruga umirovljenika Lepoglava ni ove godine nije zaboravila na svoje najstarije članove. Tradicionalno, članovi Udruge posjetili su ih prigodom božićnih i novogodišnjih blagdana u njihovim domovima te ih darovali poklonima koje je Udruga osigurala u suradnji sa Savezom udruga umirovljenika Varaždinske županije, izvještava Lepoglava.Net.

Osigurano je stotinjak božićnih poklona paketa s najosnovnijim živežnim namirnicama koji su podijeljeni starijima od 80 godina, koji su bolesni ili žive u materijalno teškim uvjetima.

– Osnovna namjera vodstva Udruge je iskazati pažnju prema svojim dugogodišnjim članovima te da ih se posjeti i malo s njima porazgovara. Osobno sam obišla mnoge naše članove i zadovoljstvo je na njihovim licima vidjeti radost i čuti riječi: ‘Lijepo što nas se netko sjetio’. Pritisnuti su bolestima i usamljenošću, a ovo je naš mali doprinos tome da se ti naši članovi ne osjećaju zaboravljeni i isključeni iz društva – istaknula je predsjednica Udruge Marija Varović.

– Za mlađe članove Udruge imamo razne druge aktivnosti – izlete, druženje, sportske aktivnosti. Kad bolesti i godine pritisnu oni ostaju u kućama pa ih onda posjećujemo te im donosimo radost Božića – dodala je Varović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije